Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ :«Ο ΔΗΜΟΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ>>

Πρόγραμμα εξυγίανσης για υπερχρεωμένους δήμους ανακοίνωσε την Πέμπτη 5 Μαΐου ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού να δεσπόζει στη λίστα του Υπουργείου. Συγκεκριμένα, κατατάσσει το δήμο μας στην κατηγορία των «ανοιχτών κόκκινων» δήμων για επιτήρηση και μνημόνιο αποπληρωμής χρεών, με συνολικό χρέος από 120% έως 150% των τακτικών εσόδων και του Προγράμματος

Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΤΑ).


Βέβαια, η έκβαση αυτή ήταν προδιαγεγραμμένη από τις θνησιγενείς πολιτικές της συμπολίτευσης και του κ. Ζάχου. Ονειροπόλοι προϋπολογισμοί, ανεδαφικά τεχνικά προγράμματα και αλόγιστες προσλήψεις που εξυπηρετούσαν μόνο προεκλογικές υποσχέσεις και όχι πραγματικές ανάγκες και οδήγησαν το δήμο στο τέλμα και την απαξίωση.


Αυτά συμβαίνουν, όμως, όταν η συμπολίτευση δεν ακούει τίποτα άλλο πέρα από την δικής της αυτοκαταστροφική διάθεση. Η μείζων μειοψηφία είχε προβλέψει την έκβαση αυτή και επίμονα συνιστούσαμε εγκράτεια και προτείναμε σχέδιο και πρόγραμμα, αλλά ο κύριος Ζάχος επέμενε να ωραιοποιεί πράγματα και καταστάσεις.


Τώρα είμαστε εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι να υιοθετήσουμε πολιτικές που δεν προωθούν καμία ανάπτυξη, αλλά εξυπηρετούν δάνεια που δημιούργησε ο κύριος Ζάχος με τον κύριο Κοντζιά στο Αρτεμίσιο και η αλόγιστη σπατάλη, αλλά και οι συγκεντρωτικές αλαζονικές πολιτικές στην Αιδηψό και πολύ χειρότερα βαλτώνουν ακόμη και απλές καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας.


Θα επιθυμούσαμε η πραγματικότητα να μας είχε διαψεύσει!
Ηλίας Πετσής


Επικεφαλής Μείζονος Μειοψηφίας

1 σχόλιο:

  1. καλά τα λέτε κ. Πετσή, αλλά ποιος σας ακούει? από την τσέπη τους θα τα πληρώσουν για να νοιαστούν? τα χοντρά λεφτά φαγώθηκαν πολλή ποιο πριν επί Καποδίστρια, αν δείτε μερικές οικογένειες και συγγενικά πρόσωπα κάποιον "αιρετών" πως ήταν και πως είναι οικονομικά θα καταλάβετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.