Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απαντήσεις για το εάν είναι προστατευόμενος αρχαιολογικός χώρος η περιοχή Αγίου Ταξιάρχη Ροβιών ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου
Να δοθεί απάντηση στο ερώτημα, εάν έχει ζητηθεί από την Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων να κηρυχθεί η περιοχή του Αγίου Ταξιάρχη Ροβιών ως προστατευόμενος αρχαιολογικός χώρος και να διευκρινιστεί κατά πόσο  ισχύει η πληροφορία, ότι υπήρχε στην περιοχή μαντείο του Απόλλωνος Σελινουντίου ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου, φέρνοντας το θέμα στη Βουλή.


Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά σε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο  το 2001 παραδόθηκε στην Εφορία από πολίτη μαρμάρινη επίγραφη στήλη, τμήμα από δεύτερη, θραύσμα μαρμάρινου σκεύους τα

οποία είχε εντοπίσει σε μικρό πλάτωμα στο ύψωμα Ψηλή Ράχη. Μετά από επιτόπια έρευνα αρχαιολόγων εντοπίστηκε ορατό τμήμα ογκώδους και ισχυρού τειχίσματος ή περιβόλου με σωζόμενο μήκος 13 μ, καθώς και επιφανειακή κεραμική από αμφορείς, λεκάνες και κεραμίδια. Από το επιγραφικό υλικό που αποκαλύφθηκε στην περιοχή προκύπτει ότι τα λείψανα που εντοπίστηκαν ανήκαν σε ιερό του Απόλλωνα, ενώ χάρη στο ίδιο υλικό και στην κεραμική, προσδιορίζεται ότι το ελάχιστο βέβαιο χρονικό διάστημα  λειτουργίας του καλύπτει 2,5 αιώνες περίπου.


Ο Σίμος Κεδίκογλου ρωτά, εάν ισχύουν τα ανωτέρω, εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την έναρξη ανασκαφών στην περιοχή και τον εντοπισμό του μαντείου του Σελινουντίου Απόλλωνα και πόσο σημαντικό είναι ιστορικά ένα τέτοιο μνημείο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …