Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συμεών Κεδίκογλου: «Επιτέλους μια ασφαλής, συγκεκριμένη και οριστική λύση για την υδροδότηση της κεντρικής Εύβοιας.»
Ο Συμεών Κεδίκογλου συμμετείχε στη σύσκεψη υπό την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τ. Μπιρμπίλη με βουλευτές του νομού, τους δημάρχους Χαλκίδας, Μεσσαπίων, Σχηματαρίου, τις ηγεσίες της αιρετής και αποκεντρωμένης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και της ΕΥΔΑΠ.


Θέμα της σύσκεψης ήταν η παρουσίαση από το υπουργείο της πρότασής του για την ασφαλή ύδρευση της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Μεσσαπίων και Χαλκιδέων, με την εγγύηση της

ΕΥΔΑΠ.

Ο βουλευτής στην τοποθέτησή του τόνισε ότι είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι πρόκειται για μια ασφαλή λύση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αξιόπιστη, αφού φέρει την εγγύηση της ΕΥΔΑΠ και διαχρονική. Η δε ένταξή του έργου στο ΕΠΠΕΡΑΑ είναι εξασφαλισμένη και άρα η χρηματοδότησή του, ενώ επί της ουσίας πρόκειται για απλό,  γραμμικό έργο, το οποίο εκτιμάται να διαρκέσει ενάμιση χρόνο με ολοκλήρωση πριν τη χρονιά – σταθμό για το ΕΣΠΑ, το 2014.

Ο κ. Κεδίκογλου σχολίασε ότι προφανώς δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη και να αγκαλιάσουμε όλοι το έργο. Να συμφωνήσουμε εδώ και τώρα αν θέλουμε ή όχι να προχωρήσουμε με αυτή τη λύση, και αν αυτό τελικά συμφωνηθεί, να μην βρεθούμε στο μέλλον αντιμέτωποι με το φαινόμενο να ξεπηδούν αντιδράσεις και αντιστάσεις από φορείς που θα φέρουν προσκόμματα στο έργο.

Το θέμα εξάλλου είχε αναδείξει προ μηνών σε επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σηφουνάκη, εκθέτοντας τα πλεονεκτήματα της πρότασης για ύδρευση της περιοχής με νερό καταλληλότητας από την ΕΥΔΑΠ, κατόπιν επαφών που είχε με την ηγεσία της επιχείρησης.

Κατά τη σύσκεψη, οι φορείς συμφώνησαν με την πρόταση. Ειδικά για το δήμο Μεσσαπίων, ο δήμαρχος πρότεινε να ξεκινήσει παράλληλα και η μεσοπρόθεσμη λύση για την ύδρευση, ύψους 3,5εκατ. ευρώ, την οποία και κατέθεσε στο υπουργείο. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …