Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ:Ένας χρόνος μνημόνιο και η τραγωδία τώρα αρχίζει

    Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου εφαρμογής του μνημονίου ο ΣΥΝ έδωσε στη δημοσιότητα τη  Μαύρη Βίβλο των συνεπειών του και ταυτόχρονα κατέθεσε τη δική του πρόταση για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης . Και βέβαια , όπως πάντα γίνεται , πέρασαν στα ψιλά των εφημερίδων και στα δευτερόλεπτα των τηλεοπτικών δελτίων , για να υπηρετηθεί ακόμη μια φορά η ¨  δικομματική άποψη¨ του συστήματος « ότι οι άλλες δυνάμεις δεν έχουν πρόταση» .

   Δεν θα σταθώ στα αποτελέσματα εφαρμογής του μνημονίου , τα γνωρίζουν  καλύτερα αυτοί που τα

βιώνουν , δηλαδή  οι εργαζόμενοι , οι άνεργοι , οι συνταξιούχοι και γενικότερα οι οικονομικά ασθενέστεροι , θα αναφερθώ κωδικοποιημένα σε μια δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για έναν ουσιαστικό διάλογο με στόχο την αντιμετώπιση της τραγωδίας που έρχεται . Ειδικότερα :

- ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ . Επαναδιαπραγμάτευση με διαγραφή μεγάλου μέρους του , επιμήκυνση και μείωση του επιτοκίου και το σημαντικότερο εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχός του .  Μέσα από μια τέτοια διαδικασία θα υπάρξει  κούρεμα 50% και σε συνδυασμό με μία περίοδο χάριτος  4  ετών μπορεί να έχει ως  αποτέλεσμα τη μείωσή του το 2020 στο 86,9  % του ΑΕΠ .

-  ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ . Άμεση καταγραφή  και θεσμική υπεράσπιση του    δημόσιου χαρακτήρα της . Γι΄ αυτό κρίνεται απαραίτητη τόσο η αποτροπή της ιδιωτικοποίησής της όσο και η  σωστή αξιοποίησή της για τη στήριξη αυτών που πλήττονται .

- ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ . Συγκρότηση δημόσιου τραπεζικού πυλώνα και δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων , της λαϊκής στέγης και της αγροτικής δραστηριότητας .

- ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ .Άμεση αναδιανομή του πλούτου με στόχο την αύξηση των φορολογικών εσόδων στα επίπεδα του μέσου όρου της Ε.Ε. (σήμερα οι άμεσοι φόροι είναι 4% κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης .

  Το  δημόσιο  χρέος δεν διογκώθηκε εξ  αιτίας του μεγάλου δημόσιου τομέα και των δημόσιων δαπανών που κινούνται κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε. και της ευρωζώνης . Αντίθετα διογκώθηκε εξ  αιτίας της λεηλασίας από κάθε λογής εργολάβους και προμηθευτές ( τεράστια η σπατάλη των ολυμπιακών αγώνων με το ΣΥΝ να είναι το μόνο κόμμα που τάχθηκε κατά ανάληψής τους) ,της  τεράστιας φοροδιαφυγής και φορολογικής ασυλίας του μεγάλου κεφαλαίου και της τοκογλυφικής δανειοδότησης της ελεύθερης αγοράς .

  Υπάρχουν λοιπόν κι άλλες προτάσεις και λύσεις αρκεί να μη φοβόμαστε και να αντιστεκόμαστε .                                                                                ΧΑΛΚΙΔΑ  19/05/2011

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …