Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Δήμος Μαντουδίου- Λίμνης-Αγ.Άννας (Να ρε είμαι Μαλάγας!)


 Γιάννης Ψαρρός (Μάκιστος)                                              


Ο Ελύμνιος Κοραχάης Χάρης, σχετικά με το νέο όνομα του Δήμου μας, έκανε Ξερή. Με ευρηματικό –σατυρικό τρόπο το περασμένο καλοκαίρι στην εφημερίδα Βόρ. Εύβοια, έκανε τα δικά του βαφτίσια. Με μια λέξη που τα λέει όλα, βάφτισε τον Νέο Δήμο μας με το όνομα «ΜΑΛΑΓΑΣ» (Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ.Άννας) και οι Δημότες αυτού του νέου Δήμου θα λέγονται «Μαλάγες).
 Εμείς οι υπόλοιποι

πολίτες και συμπολίτες, αυτού του Δήμου τι φταίμε; Ούτε να γράφουμε, ούτε να προφέρουμε πια μπορούμε το όνομα. Σιδηρόδρομος …..επέκταση του ΟΣΕ προς τη Βόρεια Εύβοια ! Οι εφημερίδες, τα περιοδικά,οι επισκέπτες αδυνατούν πλέον να μας γράφουν ή να μας προφέρουν!

Το πρόβλημα έγινε τώρα δικό μας. Μήπως δεν είχαμε τοπικές λύσεις; Λέξεις, έννοιες, ιστορία, πολιτισμό που ενώνουν όλους μας (π.χ Δήμος Μακίστου, Μακισμίων,Ελυμνίων-Κηρινθίων,Αιγαίων κ.τ.λ).

Σύντομα θα πρέπει να ενεργήσουμε με σοβαρότητα. Το επιτυχημένο αυτό χωρατό του φίλου μας Χάρη είναι καλή πάσα.

«Ναι ρε είμαι Μαλάγας, έχεις πρόβλημα;)

Ε! ναι λοιπόν, υπάρχει πρόβλημα. Θα πρέπει σύντομα να το διορθώσουμε, αρκετά διασκεδάσαμε. Να δώσουμε στον νέο Δήμο μας ένα ιστορικό, πολιτιστικό και τοπικό όνομα, που να εκφράζει όλη την περιοχή μας.Γιάννης Ψαρρός (Μάκιστος)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.