Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

παιδική πορνογραφία - είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι


Μόνο άνθρωπος δεν μπορεί να λέγετε κάποιος που <<την βρίσκει>> με μικρά ανήλικα παιδιά. Κακούργημα που το καταδικάζουν και οι ίδιοι οι κατάδικοι στης φυλακές, κάνοντας στους παιδόφιλους ότι έκαναν εκείνοι στα παιδιά, αυτός είναι και ο λόγος που οδηγούνται σε ειδικές φυλακές και πτέρυγες για να εκτίσουν την ποινή τους.

Πως φθάνει κάποιος όμως να ασελγή σε βάρος ανηλίκων. Συνήθως μικρός ήταν και ο ίδιος θύμα από

άτομο του οικογενειακού ή συγγενικού του κύκλου, σύμφωνα με μελέτες. Οι μελέτες αυτές αναφέρουν ότι περισσότεροι είναι αυτοί που ασελγούν στα ίδια τους τα παιδιά πάρα σε ξένα.

Παιδόφιλος λέγετε και αυτός που με λίγα ευρώ ή δωράκια ασελγή σε βάρος ανηλίκων αλλοδαπών, κοριτσιών και αγοριών που οι ίδιες οι οικογένειες τους τα εκδίδουν έναντι αμοιβής. Φαινόμενο έντονο στην Ιστιαία και ιδιαίτερα με <<πελάτες>> ηλικιωμένους. Παιδόφιλοι είναι και πολλοί <<κύριοι>> της περιοχής μας που κάνουν ταξιδάκια, ιδίως στην γειτονική Βουλγαρία, για τον ίδιο σκοπό.

Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να υπερασπιστώ το συγκεκριμένο κύκλωμα στην Ιστιαία, το καταδικάζω και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά, άλλα όλοι μας πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα βαθιά μέσα μας (τα βίτσια και τα γούστα μας) και μετά τριγύρω πριν γίνουμε κριτές.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στους ανθρώπους που βρήκαν την δύναμη να τα καταγγείλουν επώνυμα όλα αυτά και να κινήσουν της αρμόδιες υπηρεσίες, έστω και αργά. Πολλή όμως είναι και αυτοί που γνωρίζουν ανάλογα περιστατικά και δεν τα καταγγέλλουν...

Το κακό δεν θεραπεύεται εύκολα, για αυτό πρέπει να υπάρχει η πρόληψη. Οι γονείς να είναι συνέχεια κοντά στα παιδιά και όχι αδιάφοροι, να ελέγχουν της παρέες και δραστηριότητες τους, να τα επιτηρούν όταν είναι στο ίντερνετ. Τα παιδιά δεν κινδυνεύουν μόνο από παιδόφιλους, έξαρση τελευταία έχει πάρει και η σχολική βία (ένα στα δυο παιδιά είτε είναι θύμα είτε θύτης είτε μάρτυρας σε φαινόμενα σχολικής βίας) καθώς και οι συμμορίες ανηλίκων. Έντονο είναι και το φαινόμενο εξευτελισμού και απειλών, ανάμεσα σε ανηλίκους, μέσω ίντερνετ σε σελίδες σαν το facebook, όπως και η εξάρτηση των παιδιών από το ίντερνετ. Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ από ανηλίκους.

Η σωστή ενημέρωση είναι το παν, ας γίνουν μαθήματα και σεμινάρια στα σχολεία και αντίστοιχα για γονείς για όλα αυτά. Ας ασχοληθούμε όλοι λίγο και με τα παιδιά μας, να τους εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Ας αντισταθούμε και να καταγγείλουμε όλους αυτούς που έχουν στόχο τα παιδιά μας.
anagnostissxoliastis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.