Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ


από τη Βόρεια Εύβοια-137


Την Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.Η Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος κα Ζαγκανά χαιρέτησε με θερμά λόγια τα παρευρισκόμενα Μέλη και τους ενημέρωσε σχετικά με το θέμα της συνεδρίασης, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Εν συνεχεία σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Αναστασίου και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ηλίας Πετσής.Η

συζήτηση όμως δεν περιορίστηκε μόνο στο προγραμματισμένο θέμα αλλά επεκτάθηκε και σε άλλα προβλήματα του τόπου μας, αφού ο κάθε εκπρόσωπος φορέα ή ο κάθε απλός πολίτης έθεσε τα προβλήματα είτε των φορέων είτε αυτά που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, όπως η αστυνόμευση και η σηματοδότηση τόσο της πλατείας της Ιστιαίας όσο και σημαντικών οδών στα Λουτρά. Επίσης απασχόλησε για αρκετή ώρα η ανάδειξη και συντήρηση των μνημείων του Δήμου μας (Νησιώτισσα, Πύργος Δροσίνη, Σπηλιά Σύλλα, Κύμα κ.ά.).
Η διαμόρφωση των Γηπέδων ήταν ένα σημαντικό αίτημα πολλών φορέων καθώς και η δημιουργία χώρων άθλησης. Το αποχετευτικό απασχόλησε ιδιαίτερα τους κατοίκους των Λουτρών της Αιδηψού, καθώς και το πρόβλημα των υδροθεραπευτηρίων με τα νερά των μπάνιων τα οποία απαγορεύεται να καταλήγουν στη θάλασσα.


Η ίδρυση μουσείου στους Ωρεούς ή στα Καμάρια αποτέλεσε σημείο αναφοράς από εκπροσώπους φορέων και των δύο χωριών, η δημιουργία αίθουσας πολιτισμού που να ανήκει στο Δήμο και η εκμετάλλευση ανθρώπων που έχουν σχέση με τις τέχνες, το πρόβλημα με τα βοθρολύματα του Πύργου αναφέρθηκε από κατοίκους του χωριού και η ανάπλαση των παιδικών χαρών του Δήμου ήταν αίτημα πολλών συμμετεχόντων.


Όλα τα παραπάνω ήταν μερικά από τα θέματα των μελών της Επιτροπής Διαβούλευσης. Σαφώς τέθηκαν κι άλλα ζητήματα εξίσου σημαντικά.


Η κα Ζαγκανά ευχαρίστησε όλους για της συμμετοχή τους και ενημέρωσε ότι οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά στο τρίμηνο με θεματολογία η οποία θα μοιράζεται στα μέλη μία εβδομάδα πριν.


Την συζήτηση χαιρέτησε και έκλεισε ο κ. Ζάχαρης, Αντιδήμαρχος του Δήμου.

1 σχόλιο:

  1. Γεμίσαμε με επιτροπές, με συμβούλια, με αιρετούς με δέκα αξιώματα... αλλά αποτέλεσμα κανένα... λόγια λόγια λόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.