Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ


από τη Βόρεια Εύβοια-137


Την Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.Η Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος κα Ζαγκανά χαιρέτησε με θερμά λόγια τα παρευρισκόμενα Μέλη και τους ενημέρωσε σχετικά με το θέμα της συνεδρίασης, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Εν συνεχεία σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Αναστασίου και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ηλίας Πετσής.Η

συζήτηση όμως δεν περιορίστηκε μόνο στο προγραμματισμένο θέμα αλλά επεκτάθηκε και σε άλλα προβλήματα του τόπου μας, αφού ο κάθε εκπρόσωπος φορέα ή ο κάθε απλός πολίτης έθεσε τα προβλήματα είτε των φορέων είτε αυτά που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, όπως η αστυνόμευση και η σηματοδότηση τόσο της πλατείας της Ιστιαίας όσο και σημαντικών οδών στα Λουτρά. Επίσης απασχόλησε για αρκετή ώρα η ανάδειξη και συντήρηση των μνημείων του Δήμου μας (Νησιώτισσα, Πύργος Δροσίνη, Σπηλιά Σύλλα, Κύμα κ.ά.).
Η διαμόρφωση των Γηπέδων ήταν ένα σημαντικό αίτημα πολλών φορέων καθώς και η δημιουργία χώρων άθλησης. Το αποχετευτικό απασχόλησε ιδιαίτερα τους κατοίκους των Λουτρών της Αιδηψού, καθώς και το πρόβλημα των υδροθεραπευτηρίων με τα νερά των μπάνιων τα οποία απαγορεύεται να καταλήγουν στη θάλασσα.


Η ίδρυση μουσείου στους Ωρεούς ή στα Καμάρια αποτέλεσε σημείο αναφοράς από εκπροσώπους φορέων και των δύο χωριών, η δημιουργία αίθουσας πολιτισμού που να ανήκει στο Δήμο και η εκμετάλλευση ανθρώπων που έχουν σχέση με τις τέχνες, το πρόβλημα με τα βοθρολύματα του Πύργου αναφέρθηκε από κατοίκους του χωριού και η ανάπλαση των παιδικών χαρών του Δήμου ήταν αίτημα πολλών συμμετεχόντων.


Όλα τα παραπάνω ήταν μερικά από τα θέματα των μελών της Επιτροπής Διαβούλευσης. Σαφώς τέθηκαν κι άλλα ζητήματα εξίσου σημαντικά.


Η κα Ζαγκανά ευχαρίστησε όλους για της συμμετοχή τους και ενημέρωσε ότι οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά στο τρίμηνο με θεματολογία η οποία θα μοιράζεται στα μέλη μία εβδομάδα πριν.


Την συζήτηση χαιρέτησε και έκλεισε ο κ. Ζάχαρης, Αντιδήμαρχος του Δήμου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …