Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παράνομη αμμοληψία στον Κηρέα.Πουλούσαν την άμμο στο λιμάνι Μαντουδίου!
 από την Βόρεια Εύβοια -137
Εκτεταμένη αμμοληψία από την κοίτη του Κηρέα διαπίστωσε το Δασαρχείο Λίμνης, από εργολάβους της περιοχής, χαλίκι το οποίο πουλούσαν στην κατασκευάστρια εταιρεία του λιμένα Μαντουδίου. Η αυτοψία του δασοφύλακα αναφέρεται στις εταιρίες των Χαλιούλια με ένα φορτωτή και ένα φορτηγό

και των Κάνδια – Μπέσια με τσάπα, φορτωτή και πέντε φορτηγά αυτοκίνητα, με ποσότητες 1000 και 2000 κυβικών αντίστοιχα.
Στο προηγούμενο τεύχος στη «ΒΕ» στο ρεπορτάζ για τον κίνδυνο περιουσιών και του δρόμου από τα νερά του Κηρέα οι Αφοι Χαλιούλια είχαν δηλώσει ότι «εμείς καμία σχέση έχουμε με τις παρατηρήσεις του Δασαρχείου. Ζητήσαμε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας να μας δοθεί άδεια να προστατέψουμε τα τοιχία αντιστήριξης του δρόμου από τα νερά. Η άμμος είναι εδώ, όπως τους είπαμε, μπορούν να ρθουν να τη δουν. Η αμμοληψία γίνεται σε άλλο σημείο και δεν έχουμε καμία σχέση εμείς». Εν τω μεταξύ από εκτιμήσεις άλλων ντόπιων το εύρος της αμμοληψίας υπολογίζεται σε πάνω από 10.000 κυβικά. Το ερώτημα είναι αν ο Δήμος Κηρέως ήταν γνώστης αυτής της παρανομίας, γιατί και εδώ οι πληροφορίες μας συνηγορούν στο ότι ήταν.
Το Δασαρχείο Λίμνης διαβιβάζει την αυτοψία στην Κτηματική Υπηρεσία, Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφέρειας με την επισήμανση ότι η αμμοληψία μπορεί να δημιουργήσει εκτροπή της ροής των υδάτων με κίνδυνο να καταστρέψει τα προστατευτικά έργα για τον δρόμο, η παρακείμενες γεωργικές εκτάσεις «δεδομένου ότι με τις αμμοληψίες είναι δυνατόν να δημιουργηθούν προβλήματα σε υδρονομικά έργα, υπάρχοντα η νέα που θα κατασκευαστούν, η να θιγούν δάση και δασικές εκτάσεις, πριν από την χορήγηση της άδειας αμμοληψίας θα πρέπει να εξασφαλίζεται και σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Δασών Ευβοίας. Κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει και δεν γνωρίζουμε για την νομιμότητα της αμμοληψίας». Η Κτηματική Υπηρεσία αυθημερόν έκανε αυτοψία με την οποία διαπιστώθηκαν οι παραβάσεις. Με έγγραφό της ζήτησε
1.    Από τον εισαγγελέα την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου
2.    Από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας να διενεργήσει αυτοψία στην οποία να γίνει λεπτομερής καταγραφή της αυθαιρεσίας καθώς και του εκτιμούμενου όγκου του απολήψιμου υλικού και να γνωστοποιήσει τιμή μονάδας ανά κ.μ., προκειμένου να εκδώσουμε ενέργειες αρμοδιοτήτων της (μελέτες διευθέτησης, κλπ)
3.    Στο Α.Τ. Μαντουδίου να γνωστοποιήσει τα πλήρη στοιχεία των αυθαιρετούντων, για την επιβολή των διοικητικών μέτρων εις βάρος τους και να εντείνει την αστυνόμευση, καταγγέλλοντας κάθε παρατηρούμενη περίπτωση παράνομης αμμοληψίας, η οποία πέραν της υποβάθμισης ου οικοσυστήματος επιφέρει και οικονομική ζημία στο δημόσιο, αφού πέραν των αδειοδοτήσεων προβλέπεται και καταβολή αντιτίμου υπέρ του Δημοσίου..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …