Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρέμβαση του Συμεών Κεδίκογλου για σφαγεία στη Βόρεια Εύβοια

Συνάντηση πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου στην Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστολάκη για την ίδρυση και τον εκσυγχρονισμό των σφαγείων, που αποτελεί χρόνιο αίτημα για την περιοχή της Βόρειας Εύβοιας. Καθώς αποτελεί ανάγκη των όμορων δήμων, στους οποίους άλλωστε ανήκει και η αποκλειστική αρμοδιότητα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Χριστοφής, ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας

Άννας  κ. Ψαρρός και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τζαχρήστος.

Ο βουλευτής και οι δήμαρχοι εξέθεσαν το πρόβλημα στην Υφυπουργό ότι εδώ και δέκα χρόνια περίπου τα 3 σφαγεία που υπήρχαν σε όλη τη Βόρεια Εύβοια μέχρι τη
Χαλκίδα έκλεισαν, καθώς δεν πληρούσαν τους υγειονομικούς όρους, που ορίζονταν από τη σχετική οδηγία της Ε.Ε. για τη δημόσια υγεία.

Η απουσία σύγχρονων σφαγείων για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων στη Βόρεια Εύβοια αφενός επιβαρύνει το λειτουργικό κόστος της παραγωγής τους και αφετέρου αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία. Οι δύο ενιαίοι δήμοι έχουν ήδη βρει έκταση γι’ αυτό το σκοπό, ενώ διαθέτουν σχετική μελέτη σκοπιμότητας που είχε συνταχθεί κατά το παρελθόν για μονάδα 800 τόνων.

Καθώς ωστόσο τα σχετικά κονδύλια έχουν μειωθεί, επιδότηση για ίδρυση νέων σφαγείων δικαιούνται μόνο οι νησιωτικές περιοχές για μικρές μονάδες (400 τόνων ανά έτος). Για τις δε ηπειρωτικές, και για την Εύβοια που εντάσσεται στην Στερεά Ελλάδα, προβλέπεται επιδότηση για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων δομών, επιλογή που διερευνάται και για το παλιό σφαγείο Ιστιαίας. Εναλλακτική επιλογή είναι το ενδεχόμενο σφαγείων που δεν είναι αμιγώς διαδημοτικά αλλά υπάρχει και ιδιωτική συμμετοχή, καθώς προβλέπεται ότι για μια συμμετοχή του δήμου της τάξης του 25%, σε μονάδα που θα κάλυπτε τις ανάγκες της περιοχής,  η επιδότηση, μέσω του νέου μέτρου του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», που σύντομα θα ανακοινωθεί, εξασφαλίζει χρηματοδότηση 50%.

Ο βουλευτής, θεωρώντας ότι και οι δύο είναι προτάσεις που πρέπει να εξεταστούν σοβαρά, θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για ένα ζήτημα που αφορά τόσο την ανάπτυξη και την κτηνοτροφία της περιοχής όσο και τη δημόσια υγεία των πολιτών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …