Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σταμάτησε να λειτουργεί το έργο του εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα του Κάμπου Μαντουδίου


από τη Βόρεια Εύβοια-137

Αιτία η κακοτεχνία του αγωγού εισροής

Ένα μεγαλόπνοο έργο που εκτελέστηκε από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σταμάτησε να λειτουργεί εξ αιτίας κακοτεχνιών του ανάδοχου εργολάβου. Ο προϋπολογισμός του έργου άγγιζε τα 2.5 εκ ευρώ και σκοπός του ήταν να οδηγεί τα νερά του Κηρέα στον υδροφόρο ορίζοντα του κάμπου Μαντουδίου. Όμως από την αρχή είχαν διαπιστωθεί αρκετές παραλείψεις οι οποίες στην πορεία αποδείχτηκαν σοβαρές στην απρόσκοπτη λειτουργία του έργου.
Η διοίκηση του ΤΟΕΒ με επιστολή του που συνυπογράφουν ο Αγροτικός Σύλλογος και ο Αναγκαστικός Δασικός

Συνεταιρισμός, προς τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά και τον Δήμαρχο Ανέστη Ψαρρό τους επισημαίνουν ότι πρέπει ο ανάδοχος εργολάβος να αποκαταστήσει τις ζημιές και να τεθεί το έργο σε λειτουργία. Αναφέρουν δε, «έχει εκχωματωθεί και καταστραφεί σε μήκος περίπου 150 μέτρων ο αγωγός του δικτύου εμπλουτισμού ο οποίος έχει αφετηρία το σημείο υδρομάστευσης στη θέση «Μηλιά» Μαντουδίου. Θεωρούμε ότι η ζημιά προκλήθηκε από τη μη σωστή διευθέτηση του χώρου (Σαρζανέτ, λιθοριπή, κλπ) που θα έπρεπε να έχουν γίνει καθώς και το γεγονός ότι, η αρχική μελέτη προέβλεπε χαλυβδοσωλήνα σε μήκος 60 μέτρων και τοποθετήθηκε σκληρό PVC. Εκτός του σημείου αυτού δεν έχει γίνει η διευθέτηση που θα έπρεπε να γίνει για την προστασία του αντλιοστασίου στη περιοχή «Πορτάρα». Τα προβλήματα αυτά τα είχαμε επισημάνει και στον κ. Νομάρχη κατά την εκτέλεση του έργου και ζητήσαμε τη παρέμβαση το. επειδή κρίνουμε αναγκαία την άμεση σοβαρή και σωστή αποκατάσταση της ζημιάς από τον ανάδοχο του έργου με την διευθέτηση του χώρου, η οποία αντιλαμβάνεται ως κακότεχνη ακόμη και από αυτούς που δεν έχουν τεχνικές γνώσεις».
Το θέμα συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου επισημάνθηκαν οι κακοτεχνίες όπου  ο Δήμος αποφάσισε να καταγγείλει τον τρόπο της κατασκευής του έργου ενώ ζήτησε να γίνει η αποκατάσταση από τον εργολάβο των ζημιών. Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου Γιάννης Βαρβούζος αφού ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε ότι το έργο δεν έχει παραληφθεί και ότι κατά την εκτέλεση δεν ρωτήθηκε κανείς από τον αγροτικό σύλλογο. Ενώ βάζοντας και μία άλλη διάσταση ανέφερε ότι με την πρώτη ψιχάλα το νερό έρχεται κόκκινο εξαιτίας της ΛΑΡΚΟ και αναρωτήθηκε «Θα εμπλουτίσουμε ή θα μολύνουμε τον υδροφόρο ορίζοντα;».
Φυσικά οι ατέλειες αυτές είναι σοβαρές γιατί στην ουσία δεν λειτουργεί το έργο που το ελληνικό δημόσιο διέθεσε τεράστια πίστωση. Δηλαδή να εμπλουτίζεται ο υδροφόρος ορίζοντας του κάμπου Μαντουδίου λόγω της εκτεταμένης άντλησης τεράστιων ποσοτήτων υδάτων λόγω των καλλιεργειών καλαμποκιού και βάμβακος. Δηλαδή επί της ουσίας είναι δυνατόν σε κάθε έργο που εκτελείται να ψάχνουμε μετά τον εργολάβο να το διορθώσει ; Μήπως θα έπρεπε να αρχίσουν οι διαγωνισμοί να είναι διεθνείς μήπως και έρθουν Γερμανοί η Άγγλοι εργολάβοι να κατασκευάζουν τέτοιου είδους έργα ; Τουλάχιστον στα έργα που γίνονται στην Βόρεια Εύβοια συμβαίνει κατά κόρο αυτό. Προχειρότητα και ανευθυνότητα απλά να το τελειώσουμε «να τα πάρουμε» και δεν βαριέσαι !!!  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …