Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προς Αιρετούς «Βόρειας Εύβοιας», το ανάγνωσμα…του Παντελή Αγγέλου


 Οι λέξεις είναι πολιτισμός. Όταν μάλιστα χρησιμοποιούνται οι κατάλληλες, τότε έχουμε αυτό που λέμε πολιτικό πολιτισμό. 

Η λέξη «βίζιτα», πέραν του ότι δεν είναι ελληνική, δεν χρησιμοποιείται ούτε στα καταγώγια…
Παρ’ όλα αυτά ο Ηλίας Πετσής μετά την «πατάτα» που έκανε, δεν ανασκεύασε. Το αλάθητο σήμερα το έχει μόνο ο Πάπας
Η πολιτική δεν γίνεται μέσω των μηνυμάτων. Αλλά με ανακοινώσεις και πολιτικές θέσεις οι οποίες διαβάζονται από τον πολίτη και κρίνονται.
Οι Βουλευτές εκτός της προώθησης προβλημάτων των δήμων, εμείς εδώ στην Βόρεια Εύβοια, θα θέλαμε να ασχοληθούν με ουσιώδη προβλήματα. Η έτοιμη μελέτη Ροβιές – Αιδηψός να μετατραπεί σε έργο, ο κεντρικός δρόμος να ενταχθεί κάποτε.
Δεν είναι πολιτική η μέχρι τώρα «Κατόπιν ενεργειών μου διατέθηκαν 50.000 ευρώ στους κάτωθι δήμους η 2.000 στους κάτωθι συλλόγους, ο κάτωθι βουλευτής..»
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κατσιμπάρδης δικαιολόγησε την υστέρηση σε δρόμους στην Εύβοια, ότι «οι βουλευτές του νομού ήταν ανύπαρκτοι»
Αυτός ο τόπος θα πάει μπροστά όταν ο καθένας θα δουλεύει με γνώμονα τα προβλήματα κι όχι την επανεκλογή. Και ο καθένας γιαυτό που έχει ταχθεί από την ψήφο του λαού.
Δεν είναι πολιτική να δηλώνεις ότι παρέλαβες χρέη όταν εσύ τα δημιούργησες (δήλωση Ανέστη Ψαρρού)
Δεν μπορείς να δηλώνεις «απελπισμένος δεν μπορώ να λειτουργήσω το Δήμο» (δήλωση Ζάχου Χριστοφή) και να λες για όλα φταίει ο Πετσής, για να δικαιολογήσεις την διαφαινόμενη ανυπαρξία
Η αντιπολίτευση του Πετσή πρέπει να ξεφύγει από την σφαίρα των συναισθημάτων και το φάντασμα της ήττας και να περάσει στην ώριμη πολιτική σκέψη και αντιπαράθεση πολιτικών θέσεων. Το ίδιο και ο Περήφανος. Θα πρέπει να αποφασίσει να ασχοληθεί με τα του Δήμου από την θέση της αντιπολίτευσης και όχι να το βλέπει ως «πάρεργο». Έκαστος λοιπόν στην θέση του και η «ΒΕ» στον έλεγχο και την κριτική
Τελικός κριτής για όλους η κάλπη και το «αλάθητο κριτήριο» του λαού και όχι του Πάπα….

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …