Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

Προς Αιρετούς «Βόρειας Εύβοιας», το ανάγνωσμα…του Παντελή Αγγέλου


 Οι λέξεις είναι πολιτισμός. Όταν μάλιστα χρησιμοποιούνται οι κατάλληλες, τότε έχουμε αυτό που λέμε πολιτικό πολιτισμό. 

Η λέξη «βίζιτα», πέραν του ότι δεν είναι ελληνική, δεν χρησιμοποιείται ούτε στα καταγώγια…
Παρ’ όλα αυτά ο Ηλίας Πετσής μετά την «πατάτα» που έκανε, δεν ανασκεύασε. Το αλάθητο σήμερα το έχει μόνο ο Πάπας
Η πολιτική δεν γίνεται μέσω των μηνυμάτων. Αλλά με ανακοινώσεις και πολιτικές θέσεις οι οποίες διαβάζονται από τον πολίτη και κρίνονται.
Οι Βουλευτές εκτός της προώθησης προβλημάτων των δήμων, εμείς εδώ στην Βόρεια Εύβοια, θα θέλαμε να ασχοληθούν με ουσιώδη προβλήματα. Η έτοιμη μελέτη Ροβιές – Αιδηψός να μετατραπεί σε έργο, ο κεντρικός δρόμος να ενταχθεί κάποτε.
Δεν είναι πολιτική η μέχρι τώρα «Κατόπιν ενεργειών μου διατέθηκαν 50.000 ευρώ στους κάτωθι δήμους η 2.000 στους κάτωθι συλλόγους, ο κάτωθι βουλευτής..»
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κατσιμπάρδης δικαιολόγησε την υστέρηση σε δρόμους στην Εύβοια, ότι «οι βουλευτές του νομού ήταν ανύπαρκτοι»
Αυτός ο τόπος θα πάει μπροστά όταν ο καθένας θα δουλεύει με γνώμονα τα προβλήματα κι όχι την επανεκλογή. Και ο καθένας γιαυτό που έχει ταχθεί από την ψήφο του λαού.
Δεν είναι πολιτική να δηλώνεις ότι παρέλαβες χρέη όταν εσύ τα δημιούργησες (δήλωση Ανέστη Ψαρρού)
Δεν μπορείς να δηλώνεις «απελπισμένος δεν μπορώ να λειτουργήσω το Δήμο» (δήλωση Ζάχου Χριστοφή) και να λες για όλα φταίει ο Πετσής, για να δικαιολογήσεις την διαφαινόμενη ανυπαρξία
Η αντιπολίτευση του Πετσή πρέπει να ξεφύγει από την σφαίρα των συναισθημάτων και το φάντασμα της ήττας και να περάσει στην ώριμη πολιτική σκέψη και αντιπαράθεση πολιτικών θέσεων. Το ίδιο και ο Περήφανος. Θα πρέπει να αποφασίσει να ασχοληθεί με τα του Δήμου από την θέση της αντιπολίτευσης και όχι να το βλέπει ως «πάρεργο». Έκαστος λοιπόν στην θέση του και η «ΒΕ» στον έλεγχο και την κριτική
Τελικός κριτής για όλους η κάλπη και το «αλάθητο κριτήριο» του λαού και όχι του Πάπα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.