Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν σηκώνει!


(για τις σφαλιάρες δεν βγήκε τίποτα ακόμα...)


Με δυο-δυο τα  αρνιά στις σούβλες, με δίμετρο κοκορέτσι τίγκα στο αλατοπίπερο και στο κύμινο (για να δείξουμε ανατολίτες).


Με κατακόκκινο κρασί σαν το αίμα μας και με τα κλαρίνα στη διαπασών , έστω κι από το ράδιο, μια και στη

ζωντανή μουσική , κάνουμε περικοπές.


Με -απαγορευμένα από την  ευρωπαϊκή ένωση - ξεροκαμένα αντεράκια να κατεβαίνουν, με τη μυθική τους γεύση να κάνουν παρέα σ' αυτά της προχτεσινοβραδυνής μαγειρίτσας και η κνίσα να ανεβαίνει στους ουρανούς της Βόρειας Εύβοιας, να συναντήσει τον αδικοχαμένο Γιάννη, που δεν την πρόλαβε πάνω στο μηχανάκι του.


Η τηλεόραση κλειστή, οι δημοσιογράφοι μεταμφιεσμένοι μαζί με τους βουλευτές με μαύρα γυαλιά και καπέλα σε κάποια γωνιά άφαντοι, και η Τρόικα απορημένη: "βρε αφού τους τα πήραμε όλα , που βρίσκουν ακόμα και τρώνε;"


Χιλιάδες οδηγοί στο πήγαινέλα με διπλό κόστος, να συναντήσουν τους γονείς τους, τα παιδιά τους ή τους φίλους τους , κάτω από τον υπέροχο κρυουλιάρη ήλιο, στην φιλόξενη οικογενειακή περίθαλψη της Βόρειας Εύβοιας.


Όχι τα προβλήματα δεν τελειώνουν.Τα συζητάμε , τα αναλύουμε , ψάχνουμε για την νέα πορεία , φτύνοντας πίσω μας αλλά και στον κόρφο μας.Ο κόσμος ξυπνά με την παρέα και το κρασί, δοξολογάει τους ληστές της  Αιδηψού, σαν τους μόνους που κατάφεραν να "χρηματοδοτηθούν" από τράπεζα σε αυτό το τόπο.


Η οργή φουσκώνει είτε το μπαλόνι ,είτε το ζυμάρι και περιμένει να σκάσει ή να ξεφουσκώσει παρέα με τις πασχαλιάτικες κοιλιές μας.


Ο Αη Γιώργης πάνω στο άλογο, τρυπάει σήμερα με το δόρυ του, μαζί με όλο το κόσμο, το κεφάλι του ΔΝΤέρατος κι αν και το Πάσχα πέρασε , η βασική ευχή παραμένει στα λιγδωμένα από το ψητό χείλη.


Καλή Ανάσταση!


Πάνος


Υ.Γ.Για όσους δοκίμασαν ντολμαδάκια γιαλαντζί με φρέσκο αμπελόφυλλο, καταλαβαίνουν τη σημασία του  Τύφλα να 'χει και το αρνί!
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …