Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν σηκώνει!


(για τις σφαλιάρες δεν βγήκε τίποτα ακόμα...)


Με δυο-δυο τα  αρνιά στις σούβλες, με δίμετρο κοκορέτσι τίγκα στο αλατοπίπερο και στο κύμινο (για να δείξουμε ανατολίτες).


Με κατακόκκινο κρασί σαν το αίμα μας και με τα κλαρίνα στη διαπασών , έστω κι από το ράδιο, μια και στη

ζωντανή μουσική , κάνουμε περικοπές.


Με -απαγορευμένα από την  ευρωπαϊκή ένωση - ξεροκαμένα αντεράκια να κατεβαίνουν, με τη μυθική τους γεύση να κάνουν παρέα σ' αυτά της προχτεσινοβραδυνής μαγειρίτσας και η κνίσα να ανεβαίνει στους ουρανούς της Βόρειας Εύβοιας, να συναντήσει τον αδικοχαμένο Γιάννη, που δεν την πρόλαβε πάνω στο μηχανάκι του.


Η τηλεόραση κλειστή, οι δημοσιογράφοι μεταμφιεσμένοι μαζί με τους βουλευτές με μαύρα γυαλιά και καπέλα σε κάποια γωνιά άφαντοι, και η Τρόικα απορημένη: "βρε αφού τους τα πήραμε όλα , που βρίσκουν ακόμα και τρώνε;"


Χιλιάδες οδηγοί στο πήγαινέλα με διπλό κόστος, να συναντήσουν τους γονείς τους, τα παιδιά τους ή τους φίλους τους , κάτω από τον υπέροχο κρυουλιάρη ήλιο, στην φιλόξενη οικογενειακή περίθαλψη της Βόρειας Εύβοιας.


Όχι τα προβλήματα δεν τελειώνουν.Τα συζητάμε , τα αναλύουμε , ψάχνουμε για την νέα πορεία , φτύνοντας πίσω μας αλλά και στον κόρφο μας.Ο κόσμος ξυπνά με την παρέα και το κρασί, δοξολογάει τους ληστές της  Αιδηψού, σαν τους μόνους που κατάφεραν να "χρηματοδοτηθούν" από τράπεζα σε αυτό το τόπο.


Η οργή φουσκώνει είτε το μπαλόνι ,είτε το ζυμάρι και περιμένει να σκάσει ή να ξεφουσκώσει παρέα με τις πασχαλιάτικες κοιλιές μας.


Ο Αη Γιώργης πάνω στο άλογο, τρυπάει σήμερα με το δόρυ του, μαζί με όλο το κόσμο, το κεφάλι του ΔΝΤέρατος κι αν και το Πάσχα πέρασε , η βασική ευχή παραμένει στα λιγδωμένα από το ψητό χείλη.


Καλή Ανάσταση!


Πάνος


Υ.Γ.Για όσους δοκίμασαν ντολμαδάκια γιαλαντζί με φρέσκο αμπελόφυλλο, καταλαβαίνουν τη σημασία του  Τύφλα να 'χει και το αρνί!
Σχόλια