Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

τα ποδοσφαιρικά του Δήμου


από τη Βόρεια Εύβοια-138Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Γιάννης Ζάχος, μελετά προτάσεις για ποδοσφαιριστές από γνωστό μάνατζερ


Η Ιστιαία στα μπαράζ

Η ομάδα της Ιστιαίας θα αντιμετωπίσει στα μπαράζ το Νηλέα Νεοχωρίου ώστε να διεκδικήσει την άνοδο στην Α1. Η φετινή της πορεία έδειξε ότι μπορούσε να είναι αυτή η πρωταθλήτρια ομάδα, αλλά σε συγκεκριμένους αγώνες που ήταν θεωρητικά εύκολοι, άφησε πολύτιμους βαθμούς. Ο αγώνας μπαράζ είναι με μια πολύ καλή και δεμένη ομάδα όπως είναι το Νεοχώρι. Στην τελευταία αγωνιστική κέρδισε εύκολα τα αδιάφορα βαθμολογικά Βασιλικά με (6-0)

Σώθηκαν οι Γούβες
Την τελευταία αγωνιστική οι Γούβες κέρδισαν εκτός έδρας την Ένωση Διρφύων (2-3) και διατηρήθηκαν στην κατηγορία. Η Σκεπαστή θεωρείται η φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος. Στην τελευταία αγωνιστική έφερε ισοπαλία μέσα στην Μακρυκάπα.Η Ακαδημία Ιστιαίας το γιόρτασε

Με το κύπελλο του πρωταθλητή κατέβηκε από το λεωφορείο η Ακαδημία από την επιστροφή της από τον αγώνα με τον Κεραυνό Χαλκίδας. Στο καφέ Αίγλη στήθηκε γιορτή με μπουφέ και ποτά όπου το γλέντησαν ποδοσφαιριστές και παράγοντες. Οι πανηγυρισμοί δικαιολογημένοι αφού η ομάδα είχε μια ξέφρενη πορεία, από νωρίς πρωταθλητές και ήδη ετοιμάζονται και βάζουν στόχους για την επόμενη χρονιά στην Α2.

Μεγάλη νίκη για Ωρεούς μέσα στα Κριεζά
Είχαμε τονίσει ότι ο αγώνας στα Κριεζά είναι κομβικός για την ομάδα των Ωρεών, όσο αφορά την σωτηρία. Απέδειξε ότι αδικείται από την βαθμολογική θέση που βρίσκεται. Η νίκη μέσα στα Κριεζά (1-2) βέβαια θα έχει αντίκρυσμα αν στον επόμενο θεωρητικά ευκολότερο αγώνα κερδίσει τον Ταμυναϊκό. Στον αγώνα έλαμψε το άστρο ενός 16αρη, του Δημήτρη Πατσή, που ερχόμενος από τον πάγκο ως αλλαγή πέτυχε δυο γκολ !!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …