Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ: Να σταματήσει άμεσα η ρίψη της τοξικής σκουριάς στη θάλασσα

   Μετά την συγκέντρωση-διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 μεταξύ των εκπροσώπων της Τοπικής Κοινωνίας, των κοινωνικών φορέων και των Αλιευτικών συλλόγων παράκτιας αλιείας του Βορείου Ευβοϊκού και Μαλιακού Κόλπου, καταλήξαμε στις παρακάτω προτάσεις:
1.     Να σταματήσει άμεσα η ρίψη της τοξικής σκουριάς στη θάλασσα του Βόρειου

Ευβοϊκού Κόλπου.


2.     Να εφαρμοστούν πλήρως οι κανονισμοί ΕΚ. 41/2006 - ΕΚ 1967/2006 – ΕΚ 643/2007, της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Μεσογειακή αλιεία και να γίνεται αυστηρός έλεγχος στην αλιεία από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.


3.     Έξοδος των βαριών μηχανημάτων (μηχανότρατες) από τον Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο.


4.     Να μειωθεί ο χρόνος αλιείας των γρι-γρί και να γίνεται από 1 Μάιου (αντί από 1 Μαρτίου) έως και 30 Νοεμβρίου κάθε έτος και να  γίνει μέριμνα ώστε το αγκυροβόλιο των φώτων των γρι-γρι να ανασύρεται και όχι να κόβεται, δημιουργώντας τεράστιο οικολογικό και κυκλοφοριακό πρόβλημα στο βυθό.


5.     Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που προβλέπονται στους όρους της Κ.Υ.Α. , τις 30-12-2010, για την παράταση ρίψης της σκουριάς στο Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο, καθώς και οι υποχρεωτικοί έλεγχοι από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. ανά τρίμηνο και εξάμηνο, να κοινοποιούνται στην επιτροπή πρωτοβουλίας.


6.     Ο Βόρειος Ευβοϊκός Κόλπος να γίνει άμεσα θαλάσσιο καταφύγιο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, προς όφελος της προστασίας και αναπαραγωγής των ιχθυαλιευμάτων και της ποσοτικής και ποιοτικής αύξησής τους. Τα μέτρα αυτά θα συμβάλουν πολύ θετικά στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση των παράκτιων πληθυσμών των κατοίκων καθώς και στην περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη.             

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ


                                             


     Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Λίμνης.


Ένωση Λιμνίων Ευβοίας (Ε.Λ.Ε.).


Αγροτοαλιευτικός Σύλλογος Λίμνης.


Αλιευτικός Σύλλογος Αιδηψού.


Σύλλογος επαγγελματιών αλιέων Λάρυμνας.


Δίκτυο Συλλόγων Νομού Ευβοίας.
                                   


Επιτροπή πρωτοβουλίας


Για την προστασία του


Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου


έδρα: Λίμνη Ευβοίας Τ.κ.  340 05


Τηλ. – Φαξ 22270 32258


697 3404035 & 697 4199909

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …