Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ: Να σταματήσει άμεσα η ρίψη της τοξικής σκουριάς στη θάλασσα

   Μετά την συγκέντρωση-διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 μεταξύ των εκπροσώπων της Τοπικής Κοινωνίας, των κοινωνικών φορέων και των Αλιευτικών συλλόγων παράκτιας αλιείας του Βορείου Ευβοϊκού και Μαλιακού Κόλπου, καταλήξαμε στις παρακάτω προτάσεις:
1.     Να σταματήσει άμεσα η ρίψη της τοξικής σκουριάς στη θάλασσα του Βόρειου

Ευβοϊκού Κόλπου.


2.     Να εφαρμοστούν πλήρως οι κανονισμοί ΕΚ. 41/2006 - ΕΚ 1967/2006 – ΕΚ 643/2007, της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Μεσογειακή αλιεία και να γίνεται αυστηρός έλεγχος στην αλιεία από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.


3.     Έξοδος των βαριών μηχανημάτων (μηχανότρατες) από τον Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο.


4.     Να μειωθεί ο χρόνος αλιείας των γρι-γρί και να γίνεται από 1 Μάιου (αντί από 1 Μαρτίου) έως και 30 Νοεμβρίου κάθε έτος και να  γίνει μέριμνα ώστε το αγκυροβόλιο των φώτων των γρι-γρι να ανασύρεται και όχι να κόβεται, δημιουργώντας τεράστιο οικολογικό και κυκλοφοριακό πρόβλημα στο βυθό.


5.     Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που προβλέπονται στους όρους της Κ.Υ.Α. , τις 30-12-2010, για την παράταση ρίψης της σκουριάς στο Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο, καθώς και οι υποχρεωτικοί έλεγχοι από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. ανά τρίμηνο και εξάμηνο, να κοινοποιούνται στην επιτροπή πρωτοβουλίας.


6.     Ο Βόρειος Ευβοϊκός Κόλπος να γίνει άμεσα θαλάσσιο καταφύγιο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, προς όφελος της προστασίας και αναπαραγωγής των ιχθυαλιευμάτων και της ποσοτικής και ποιοτικής αύξησής τους. Τα μέτρα αυτά θα συμβάλουν πολύ θετικά στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση των παράκτιων πληθυσμών των κατοίκων καθώς και στην περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη.             

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ


                                             


     Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Λίμνης.


Ένωση Λιμνίων Ευβοίας (Ε.Λ.Ε.).


Αγροτοαλιευτικός Σύλλογος Λίμνης.


Αλιευτικός Σύλλογος Αιδηψού.


Σύλλογος επαγγελματιών αλιέων Λάρυμνας.


Δίκτυο Συλλόγων Νομού Ευβοίας.
                                   


Επιτροπή πρωτοβουλίας


Για την προστασία του


Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου


έδρα: Λίμνη Ευβοίας Τ.κ.  340 05


Τηλ. – Φαξ 22270 32258


697 3404035 & 697 4199909

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.