Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συμεών Κεδίκογλου για δύο σημαντικά θέματα του δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας

Ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου, παρακολουθώντας την πορεία της προκήρυξης για 681 θέσεις ιατρών στα νοσοκομεία της επικράτειας, παραθέτει ότι για το νομό Εύβοιας έχουν εγκριθεί οι παρακάτω προσλήψεις:

-          Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας προσλαμβάνονται δέκα ιατροί των ειδικοτήτων: δύο θέσεις ακτινοδιαγνωστικής και από μία θέση αναισθησιολογίας, ιατρικής βιοπαθολογίας,

νεφρολογίας, ουρολογίας, παθολογίας, παιδιατρικής, ψυχιατρικής και ΩΡΛ.


-          Στο νοσοκομείο Καρύστου προσλαμβάνονται τρεις ιατροί των ειδικοτήτων γενικής ιατρικής, καρδιολογίας και παιδιατρικής και


-          Στο νοσοκομείο Κύμης ένας παθολόγος και ένας χειρουργός.

Ο βουλευτής ωστόσο επισημαίνει ότι παρά τις προσλήψεις, στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου, η θέση που είχε προκηρυχθεί δεν πληρώθηκε, αν και καλύπτονται σήμερα μόλις οι δύο από τις δέκα προβλεπόμενες θέσεις ιατρών για τους 18.000 κατοίκους του δήμου. 

Ο βουλευτής έθεσε το θέμα του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου στο Υπουργείο, το οποίο απάντησε ότι ναι μεν αυτές οι προσλήψεις διατίθενται στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όμως με απόφαση της Υγειονομικής Περιφέρειας είναι δυνατόν να πληρώσουν άλλες θέσεις, όπως για παράδειγμα τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο, είτε πλήρως είτε απλώς με εφημερίες.  

Κατόπιν αυτού, ο βουλευτής θα θέσει άμεσα το θέμα τόσο στον Διοικητή της 5ης ΔΥΠΕ κ. Τομάρα όσο και στην Διοικήτρια κ. Καφαντάρη για την κάλυψη του κενού στο Κ.Υ. Μαντουδίου από τις νέες αυτές προσλήψεις.

Για μια άλλη, θετική είδηση, από τον ίδιο δήμο, αυτή της έγκρισης της λειτουργίας ναυπηγείου ιδιωτικής εταιρίας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο βουλευτής εκφράζει την ικανοποίησή του, καθώς αποτελεί νέα επένδυση στην περιοχή, που θα επιφέρει ανάπτυξη καθώς και θέσεις εργασίας.


Όρος της παρεχόμενης άδειας είναι να προσκομίσει η εταιρία επιπλέον πέντε δικαιολογητικά εντός έξι μηνών. Κάποια από αυτά είναι τυπικά, όπως το πιστοποιητικό πυρασφάλειας, ενώ για άλλα πιο σύνθετα, όπως την έγκριση από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την κατασκευή των υποθαλάσσιων έργων, ο βουλευτής δηλώνει ότι θα βοηθήσει μεσολαβώντας προς το Υπουργείο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες χωρίς χρονοτριβές. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …