Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια σημαντική εκδήλωση για τον Ευβοϊκό χωρίς αποτέλεσμα.(φωτογραφίες-βίντεο)
Με τη συμμετοχή φορέων από την Εύβοια και αρκετό κόσμο έγινε σήμερα το πρωί η εκδήλωση ενάντια στη ρύπανση του Βόρειου Ευβοϊκού από τη ΛΑΡΚΟ.Το πνευματικό κέντρο ήταν κατάμεστο

από κόσμο με σημαντικές παρουσίες από την τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς.

Με ομιλίες από τον πρόεδρο της ένωσης Λιμνίων Κο Δημήτρη Κοτζαμάνη  και χαιρετισμό από το Δήμαρχο Ανέστη Ψαρρό ξεκίνησαν οι εργασίες της εκδήλωσης και ακολούθησε η κατατοπιστική επιστημονική διάλεξη της Κας Σύμπουρα από το κέντρο Θαλασσίων ερευνών σχετικά με το θέμα της ρύπανσης.

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε εκτενώς στην ασυδοσία της ΛΑΡΚΟ να ρίχνει τόνους σκουριάς στον Ευβοϊκό με την ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων, στην αυξανόμενη επιβάρυνση των θαλάσσιων οργανισμών με βαρέα μέταλλα και στις αναλυτικές μετρήσεις του κέντρου ερευνών στη περιοχή.

Επεσήμανε την έλλειψη ορίων για μια σειρά μεταλλικούς ρυπαντές και το ότι παρά τη χαμηλή περιεκτικότητα των αλιευμάτων σε ρύπους αυτό δεν σημαίνει ότι και στο μέλλον θα συμβαίνει αυτό.

Είναι επιτακτικό το σταμάτημα της διάθεσης της σκουριάς στη Θάλασσα και η εξεύρεση άμεσα άλλης λύσης.
Ακολούθησαν ομιλίες του Χημικού Γιώργου Κομματά εκ μέρους του kireas.org


   και του Κου Νίκου Τζώρτζη εκ μέρους της κίνησης πολιτών, που καταδίκασαν την εταιρία για την πρακτική της και κάλεσαν τον κόσμο της περιοχής να αντιταχθεί στην παράνομη αυτή πρακτική.

Ο Κος Τζώρτζης κατηγόρησε το Κέντρο Θαλασσίων ερευνών ότι χρηματοδοτείται από τη ΛΑΡΚΟ προκαλώντας την αντίδραση των εκπροσώπων του κέντρου και την ανταπάντηση από την Κα Κατσίκη ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και το κέντρο αξιοποιεί τα πρόστιμα στη ΛΑΡΚΟ για να κάνει τις έρευνές του από τη μεριά της κυβέρνησης.

Επίσης έθιξε το θέμα της ρύπανσης των Μεσσαπίων από τη ΛΑΡΚΟ με εξασθενές χρώμιο πράγμα που κάνει τον τόπο χωρίς νερό και αγροτικά προϊόντα.

Για κάποιες θέσεις του για ολιγωρία της τοπικής αυτοδιοίκησης του επιτέθηκε φραστικά μετά ο Δήμαρχος Λοκρών (Αταλάντης) Κος Λιόλιος  και η συζήτηση οξύνθηκε αρκετά.

Επί πλέον λάδι στη φωτιά έριξε και η παρέμβαση του προέδρου της συζήτησης Κου Γιάννη Ψαρρού σε βάρος του συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων , η ώρα πέρασε, αρκετός  κόσμος κουράστηκε κι αποχώρησε και παρά τις σημαντικές παρεμβάσεις άλλων ομιλητών η συζήτηση κατάληξε σε χαρά της ...ΛΑΡΚΟ.

Παρεμβάσεις έκαναν οι Γιάννης Παλάντζας προσπαθώντας να αποκαταστήσει την αλήθεια για την στάση των ερασιτεχνών αλιέων για την εκδήλωση , προτείνοντας τη δημιουργία φορέα που θα αναλάβει τις ενέργειες για τη σωτηρία του Βόρειου Ευβοϊκού,Ο Παντελής Αγγέλου, Ο Αντώνης Μπάρετ, ο εκπρόσωπος των αλιέων Αιδηψού,και άλλοι.

 Έχουμε ζητήσει τα πλήρη κείμενα των ομιλιών και ελπίζουμε σε λίγο να τα έχουμε αναρτήσει για την ενημέρωσή σας.

ΠΒ


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …