Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2011
αποσπάσματα πρακτικού 


συνεδρίασης από το διαύγειαΤεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας έτους 2011

......................
από το πρακτικό αντιγράφουμε τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις για το τεχνικό πρόγραμμα: 

Περήφανος Ιωάννης
: Τέτοιο τεχνικό πρόγραμμα που ξεφτιλίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν

έχω ξαναδεί. Δεν λάβατε υπόψη σας των τοπικών συμβούλων ,τις αγνοήσατε τελείως.Ήταν προτιμότερο να δηλώσετε ότι δεν έχετε χρήματα και ότι θα ασχοληθείτε μόνο με μικρές παρεμβάσεις και συντηρήσεις.
Δεν ψηφίζω ένα τέτοιο τεχνικό πρόγραμμα

 Κατζούρας Ιωάννης : Έχουμε συντάξει τεχνικό πρόγραμμα στο οποίο εισακούσθηκε το 90% των προτάσεων που υποβλήθηκε από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. Ότι μας ζητήθηκε το εντάξαμε. 
 Παναγιώτου Κων/νος: Δεν ψηφίζω το τεχνικό πρόγραμμα. Το θεωρώ πολύ φτωχό και δεν εξυπηρετεί κανένα χωριό. 
 Λιαγκάκη Ευσταθίου: Θεωρώ το τεχνικό πρόγραμμα πολύ φτωχό. Διαπιστώνω μόνο έργα βιτρίνας.Έργα ουσιαστικά δεν υπάρχουν πουθενά. Η ουσία είναι ότι έτσι δεν πάμε πουθενά. Φτειαξτε έργα κόβοντας άλλα βιτρίνας. Δεν ψηφίζω το τεχνικό πρόγραμμα. 
 Την πρόταση του κ. Δημάρχου : Είναι ένα τεχνικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο απόλυτα στις δυνατότητες του Δήμου. Ο κ. Περήφανος μάλλον δεν έχει επίγνωση της πραγματικής κατάστασης των οικονομικών του Δήμου και όσο κι αν προσπαθώ μου είναι δύσκολο να αντιληφθώ το μέγεθος του λαϊκισμού του. Καλώ το δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …