Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

εκπαιδευτικό σεμινάριο του προγράμματος Paws-Med στο Δασικό Χωριό Παπάδων.


Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011, ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο του προγράμματος Paws-Med που υλοποιεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο Δασικό Χωριό Παπάδων. 


Το πρόγραμμα Paws-Med (Paws for Mediterranean Forests) υλοποιείται στα πλαίσια του “Lifelong Learning Program”, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της δράσης «Leonardo da Vinci - Μεταφορά Καινοτομίας » (DE/09/LLP-LdV/TOI/147245). Ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009 και έχει διάρκεια υλοποίησης 2

έτη. Οι εταίροι του προγράμματος προέρχονται από τη Γερμανία, Αυστρία, Ελλάδα, Κύπρο, Σλοβενία, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.


Το πρόγραμμα στοχεύει στο να βελτιώσει τις ικανότητες των δασολόγων και δασοπόνων στα πεδία της ολιστικής παιδαγωγικής, ψυχολογίας και επικοινωνίας και να τους εκπαιδεύσει στην προετοιμασία και σχεδιασμό παιδαγωγικά κατάλληλων και αποδοτικών ξεναγήσεων στο δάσος. 


Το εκπαιδευτικό σεμινάριο ήταν διάρκειας τεσσάρων ημερών και περιελάμβανε θεωρητική κατάρτιση σε θέματα παιδαγωγικής και ψυχολογίας και πρακτική εξάσκηση στο πεδίο. Οι εκπαιδευτές του σεμιναρίου ήταν οι δασολόγοι του ΥΠΕΚΑ, Ειρήνη Νικολάου και Άννα Δερβένη, ενώ ειδική παρουσίαση στις αρχές Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας έκανε ο Αναστάσιος Χοβαρδάς, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 


Οι εκπαιδευόμενοι ήταν δασολόγοι και δασοπόνοι από όλη την Ελλάδα που μετακινήθηκαν στην Εύβοια για την παρακολούθηση του σεμιναρίου. Την τελευταία ημέρα, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα Δασικής Παιδαγωγικής στο δάσος κοντά στους Καταρράκτες Δρυμώνα, σε 42 παιδιά του Γυμνασίου Λίμνης


 Παρά τη βροχή και το κρύο που περιόρισαν το εύρος του μαθήματος, τα παιδιά του Γυμνασίου Λίμνης συμμετείχαν πρόθυμα σε κάθε δραστηριότητα. Την επόμενη φορά που θα γίνει μάθημα Δασικής Παιδαγωγικής από τον συμμετέχοντα του Δασαρχείου Λίμνης κ. Ζίγκηρη, με καλύτερες καιρικές συνθήκες, θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν την εμπειρία και να μάθουν περισσότερα.Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …