Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ:Σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας

Σχετικά με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Δια βίου Μάθησης για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και στις συγχωνεύσεις σχολείων οφείλουμε να καταθέσουμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας.
Όσο αφορά το θέμα των συγχωνεύσεων σχολείων, είμαστε θετικοί αρκεί να γίνεται για εκπαιδευτικούς λόγους , έτσι ώστε ο μαθητής να αποκτά μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση.
Στα δύο ζητήματα που έχουν προκύψει στο νομό μας , πιστεύουμε ότι με καλή θέληση από όλες τις πλευρές να βρεθεί λύση, έχοντας ως επίκεντρο τον μαθητή και μόνο το μαθητή.
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει να λυθεί για να λειτουργήσει σωστά το μέτρο της συγχώνευσης είναι η ασφαλής μεταφορά των μαθητών, αλλά και η κάλυψη των οικονομικών εκκρεμοτήτων και του από δω και πέρα κόστους μεταφοράς.
Σκέψη του υπουργείου είναι η μεταφορά του κόστους στους Καλλικρατικούς Δήμους, εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για αυτή την κίνηση έχοντας σα σκέψη ότι η πλειονότητα των Δήμων έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
Σχετικά με το νέο πρόγραμμα μαθημάτων εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για εισαγωγή στο μαθησιακό πρόγραμμα , μαθημάτων που αφορούν την τέχνη και τον πολιτισμό. Θυμίζουμε την έρευνα που είχαμε κάνει σαν ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ Εύβοιας , τον Απρίλιο του 2009 , η πλειοψηφία των μαθητών είχε κάνει ανάλογες προτάσεις.
Ίσως το Υπουργείο θα πρέπει να σκεφτεί την εισαγωγή μαθημάτων πρώτων βοηθειών , ψυχολογίας , σεξουαλικής αγωγής κ.α.
Τέλος ευχόμαστε το νέο σχολείο που οραματίζεται τον Υπουργείο Παιδείας και η Υπουργός να έχει σαν επίκεντρο το μαθητή, την ανάπτυξη της κριτικής του σκέψης και ξεφύγει επιτέλους από τα στενά όρια της παπαγαλίας που ενισχύουν την παραπαιδεία.
Θα παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις του Υπουργείου , επικροτώντας κάθε σωστή ενέργεια , αλλά και αντιδρώντας σε κάθε κίνηση που κρίνουμε ότι δεν είναι στα πλαίσια του νέου εκπαιδευτικού συστήματος που όλοι οραματιζόμαστε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …