Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δυναμώνουμε τον αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις σ΄ όλη τη χώρα.
ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ


οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Περιοχής υπέβαλαν έγγραφο ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να διαβαστεί στην ολομέλεια και ληφθούν υπόψη τα αιτήματα τους.Το δημοτικό συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων  ΟΜΟΦΩΝΑ Α π ο φ α σ ί ζ ε ι ότι   συμφωνεί με το περιεχόμενο του ψηφίσματος των αγροτικών συλλόγων της περιοχής ,όπως  αναπτύσσεται.

«Δυναμώνουμε τον αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις σ΄ όλη τη χώρα. Κόντρα στην κυβερνητική

τρομοκρατία. Με την επιμονή μας μπορούμε να σπάσουμε την αδιαλλαξία της Κυβέρνησης. Η μάχη που δίνουμε δεν αφορά μόνο την επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, που ξεκληρίζεται από την ΚΑΠ και ,γενικότερα ,την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Αφορά όλο τον ελληνικό λαό. Γιατί, όλος ο λαός ενδιαφέρεται να έχει φτηνά ,ποιοτικά και υγιεινά τρόφιμα και οι μικρομεσαίοι αγρότες μπορούν να τα εξασφαλίσουν, με άλλο όμως τρόπο οργάνωσης της παραγωγής που συμφέρει τους εργαζόμενους και την αγροτιά. Όλος ο λαός ενδιαφέρεται να υπάρχουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι για να μην ερημώνουν τα χωριά και να «νεκρώνει» η ύπαιθρος. Όλος ο λαός ενδιαφέρεται να μην μεγαλώνουν κι άλλο οι «ουρές της ανεργίας» στις πόλεις από ξεκληρισμένους μικρομεσαίους αγρότες. Να ,γιατί ο αγώνας μας χρειάζεται να είναι κοινός με τα λαϊκά στρώματα. Γι αυτό προβάλλει η ανάγκη συγκρότησης ενός πανίσχυρου ,κοινού, λαϊκού μετώπου, που θα σταθεί απέναντι από το μέτωπο των μονοπωλίων και θα συγκρουστεί μαζί του. Π Α Λ Ε Υ Ο Υ Μ Ε Για τιμές παραγωγού στο γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα κι επιδοτήσεις που θα διασφαλίσουν βιώσιμο εισόδημα. Για μείωση του κόστους παραγωγής ,με χτύπημα της εκμετάλλευσης των εμποροβιομηχάνων και κατάργηση των κρατικών χαρατσιών. Για αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο ,με δημόσια υγεία-πρόνοια, παιδεία, πολιτιστική και αθλητική δημιουργία, με έργα υποδομής που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Για να μην ενταχθεί η κοιλάδα ΚΗΡΕΑ στο πρόγραμμα NATURA. Αγωνιζόμαστε για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και τη δημιουργία των προϋποθέσεων εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής ,που θα προωθεί μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, με παραγωγικό συνεταιρισμό που θα εξασφαλίζει σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες, θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας για την παραγωγή επαρκών, φτηνών και υγιεινών τροφίμων για την διατροφή του ελληνικού λαού.Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Από το πρακτικό της αρίθμ.   4 / 23-2-2011  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Αριθμός Απόφασης Νο   68  /2011
 ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …