Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ-Παύση Εργασιών στο Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) Ιστιαίας

Εδώ και 10 μέρες έχουν σταματήσει οι εργασίες στο Κ.Υ. Ιστιαίας, προκαλώντας την αγανάκτηση των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας, που εδώ και 25 χρόνια αναμένουν τη λειτουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Υγείας για την περιοχή τους.


Εικάζεται, ότι η παύση εργασιών από την ανάδοχο κατασκευάστρια εταιρεία, έγινε λόγω στάσης πληρωμών προς αυτήν, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να συνεχίσει το έργο, το οποίο και ανέλαβε με όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες. Ειδικότερα, λίγο πριν παραδοθεί η Α' φάση του

Κ.Υ., που περιελάμβανε τα νέα εξωτερικά ιατρεία, τακτικά και έκτακτα, η κατασκευαστική εταιρεία σταμάτησε λόγω παύσης πληρωμών, που χρονίζουν από το φθινόπωρο.


Σημειωτέον δε, ότι ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Τιμοσίδης, είχε δεσμευθεί στη Βουλή ότι το έργο θα παραδοθεί στις 29/04/2011.


Με βάση τα παραπάνω δεδομένα,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός


  1. Ποιός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν σταματήσει οι εργασίες του Κ.Υ. Ιστιαίας; Αληθεύει ότι σταμάτησαν οι προβλεπόμενες πληρωμές για το έργο προς την κατασκευάστρια εταιρεία; Αν είναι έτσι, πότε θα πληρωθεί η εταιρεία προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρώσει τις εργασίες της;

  2. Έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμα παράδοσης σε σχέση με τα ανακοινωθέντα δια στόματος του Υφυπουργού, κ. Τιμοσίδη;

  3. Έχουν υπάρξει προβλήματα με την κατασκευάστρια εταιρεία ή τελικά το έργο αυτό θα είναι και άλλο ένα θύμα της εκτέλεσης του μνημονίου;

  4. Αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τη σύσταση νέου οργανισμού στο Κ.Υ. Ιστιαίας, ώστε να ικανοποιείται η δυνατότητα νοσηλείας και χειρουργείων που θα μπορούν να γίνονται; Τι ειδικότητες θα έχει ο νέος οργανισμός, πόσους ιατρούς και πόσες θέσεις νοσηλευτών;Ο ερωτών ΒουλευτήςΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …