Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου στον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο για την εξασφάλιση της φαρμακευτικής περίθαλψης των θαλασσαιμικών
Για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και την ανάγκη εξασφάλισης της φαρμακευτικής τους περίθαλψης από την πολιτεία μετά την άρνηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιά χορήγησης δωρεάν φαρμάκων στους ασφαλισμένους η νέα ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου.


Με στόχο το Υπουργείο Υγείας και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος να προτάξουν την αξία της ανθρώπινης ζωής έναντι των χρημάτων, ο Συμεών Κεδίκογλου με την ερώτησή του εξηγεί ότι το κόστος της θεραπείας των θαλασσαιμικών, που ανέρχεται μηνιαίως σε 3.000€-6.000€, είναι

δυσβάσταχτο για την πλειονότητα των πασχόντων και αδυνατούν να το καταβάλλουν.


Η ερώτησή του βουλευτή έχει ως εξής:


Θέμα: Εξασφάλιση της φαρμακευτικής περίθαλψης των θαλασσαιμικών από την Πολιτεία


Κύριε Υπουργέ,


Η άρνηση του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής – Πειραιά χορήγησης δωρεάν φαρμάκων στους ασφαλισμένους, υποχρεώνει τους θαλασσαιμικούς που θέλουν να επιβιώσουν να διαθέτουν περίπου 3.000 – 6.000€ μηνιαίως από την τσέπη τους, καθώς αυτό είναι το κόστος των φαρμάκων που χρειάζονται για την θεραπευτική αγωγή τους.


Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ) “Κατά κανόνα, τα ασφαλιστικά ταμεία επιστρέφουν τα καταβληθέντα από τους ασφαλισμένους ποσά μετά την πάροδο έως και εξαμήνου”. Αυτό σε συνδυασμό με την άρνηση πλέον χορήγησης δωρεάν φαρμάκων, συνεπάγεται ότι δικαίωμα στην θεραπεία και επιβίωση έχουν μόνο οι πάσχοντες που διαθέτουν στην άκρη τουλάχιστον 30.000€. Πόσοι είναι όμως αυτοί, αφού σύμφωνα με στοιχεία του ΠΑΣΠΑΜΑ “Όλοι σχεδόν οι θαλασσαιμικοί στην χώρα μας είναι άνθρωποι που ζουν κοντά στα όρια της φτώχειας”.


Η δε λύση που πρότεινε στο σύλλογο το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για μετάβαση σε φαρμακεία της Βοιωτίας και της Κορίνθου προκειμένου για την προμήθεια των φαρμάκων τους δεν είναι επί της ουσίας εφικτή, καθώς τα φάρμακα για την θαλασσαιμία δεν υπάρχουν στα φαρμακεία, οι φαρμακοποιοί πρέπει να τα παραγγέλλουν και να περιμένουν μέρες μετά για την παραλαβή. Αυτό πρέπει να γίνει εκατοντάδες φορές για τους εκατοντάδες πάσχοντες από Αθήνα και Πειραιά. Θα πρέπει επίσης οι φαρμακοποιοί Κορίνθου και Βοιωτίας να πληρώσουν από την τσέπη τους το υψηλό κόστος των φαρμάκων, γεγονός αδύνατον και αδιανόητο.


Κύριε Υπουργέ,


Με τη βεβαιότητα ότι η ανθρώπινη ζωή υπερισχύει των χρημάτων τόσο για το υπουργείο όσο και για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής-Πειραιά, ερωτάσθε:


-   Σε ποια μέτρα σκοπεύετε να προβείτε, ώστε οι χρόνια πάσχοντες, όπως οι θαλασσαιμικοί, να προμηθεύονται τα σκευάσματα τουλάχιστον εκείνα που συνδέονται άμεσα με τη νόσο τους και τις δευτερογενώς εξ’ αυτής απορρέουσες παθήσεις; 

29 Μαρτίου 2011                                          Ο Ερωτών  

                                               


 Συμεών Κεδίκογλου


Βουλευτής Ν. Εύβοιας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …