ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣΤο Σάββατο 26/03/2011 και ώρα 11:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος Κηρέως στο  Μαντούδι συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, σύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 3 του Ν. 3852/2010 υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Ανέστη Ψαρρού με τα εξής θέματα:


1. Γνωμοδότηση επί του τεχνικού προγράμματος του δήμου έτους 2011.


2. Γνωμοδότηση επί σχεδίου οικονομικού προϋπολογισμού έτους 2011.


3. Προτάσεις των μελών επί γενικών θεμάτων.


Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν τριάντα τέσσερα μέλη –επί συνόλου σαράντα πέντε- εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων , πολιτών καθώς και εκπρόσωποι της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ και της Τ.Ε. Ν.Δ. της δημοτικής ενότητας Κηρέως. Επίσης παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Καντζούρας, Γιάννης Στεργίου και Νίκος Μουστάκας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης κ. Λεοντής, οι

δημοτικοί σύμβουλοι Κική Στέφου, Άννα Μπρατζίκου-Χριστοδούλου και Θανάσης Τσούμαρης καθώς και πρόεδροι και σύμβουλοι των τοπικών κοινοτήτων.


Στην αρχή της εισήγησης του ο κ. Δήμαρχος έκανε αναφορά στο νέο θεσμό της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που έχει επιφέρει ο Καλλικράτης στην Α’ βάθμια τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι ένα εργαλείο τόνισε που θα πρέπει ο δήμος να αξιοποιήσει ώστε ο δημότης να είναι συνδιαμορφωτής των αποφάσεων της δημοτικής αρχής και κάλεσε τους φορείς και του πολίτες να αγκαλιάσουν αυτόν τον θεσμό, ώστε με τις προτάσεις τους και την σύνθεση των απόψεων να συμβάλλουν στην διαμόρφωση της πολιτικής του δήμου τόσο σε θέματα καθημερινότητας αλλά και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του τόπου. Στη συνέχεια ο κ. Ψαρρός παρουσίασε το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το έτος 2011, ένα πρόγραμμα το οποίο έχει διαμορφωθεί κατά δημοτική ενότητα και αναφέρεται:


Α) Στα συνεχιζόμενα έργα και στην πηγή χρηματοδότησης αυτών,


Β) Στα προτεινόμενα έργα ανά δημοτική ενότητα, και


Γ) Στα έργα που αφορούν τον ενιαίο δήμο.


Μετά την παρουσίαση του τεχνικού προγράμματος ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα, αλλά και στην περικοπή των χρηματοδοτήσεων προς του δήμους. Το τεχνικό πρόγραμμα τόνισε είμαστε υποχρεωμένοι να το προσαρμόσουμε με βάση τη Σ.Α.Τ.Α. που είχε αποδοθεί στους συνενούμενους δήμους κατά το έτος 2010, μια χρηματοδότηση που αφορά την εκτέλεση έργων και η οποία κατά την περσινή χρονιά αποδόθηκε μειωμένη κατά 35%. Τελειώνοντας την εισήγησή του ο κ. Ψαρρός έκανε αναφορά στην έλλειψη αναπτυξιακών έργων στον τόπο, όπως ο κεντρικός οδικός άξονας Ψαχνά – Μαντούδι – Αγία Άννα, η ολοκλήρωση του λιμανιού στο Μαντούδι, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λίμνης – Μαλεσίνας, η μαρίνα των Ροβιών και της Αγίας Άννας κ.α. και κάλεσε όλους να δημιουργήσουμε ένα πλατύ και ισχυρό μέτωπο διεκδίκησης αυτών.


Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των αντιδημάρχων.


Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων καθώς και οι πολίτες, οι οποίοι κατάθεσαν τις απόψεις και προτάσεις τους επί του τεχνικού προγράμματος, των οικονομικών στοιχείων αλλά και επί γενικότερων θεμάτων που αφορούν το νεοσύστατο δήμο.


Η συνεδρίαση της επιτροπής έκλεισε με απαντήσεις και ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο επί των θεμάτων και των προτάσεων που ακούστηκαν. Ευχαρίστησε τα μέλη της επιτροπής για τον ουσιαστικό και ποιοτικό διάλογο που αναπτύχθηκε και δεσμεύτηκε ότι η επιτροπή θα καλείται να γνωμοδοτεί όχι μόνο για τα θέματα που προβλέπει ο νόμος αλλά και για γενικότερα θέματα που αφορούν τους δημότες και την τοπική μας κοινωνία. 
Σχόλια

 1. Συμπληρώνοντας για τις τοποθετήσεις των μελών θα ήθελα να πω ότι κινήθηκαν κύρια σε επίπεδο προτάσεων βελτιωτικών του τεχνικού προγράμματος κατανοώντας και αυτοί την κακή οικονομική συγκυρία και τους ελάχιστους ίδίους πόρους που διαθέτει ο Δήμος.
  Θετικότατες κρίνω τις παρεμβάσεις που έγιναν σχετικά με την δυνατότητα εθελοντικής δράσης για έργα και εργασίες που μπορούν να γίνουν και απομένει στην δημοτική αρχή να αξιοποιήσει το πνεύμα διάθεσης προσφοράς που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα δημοτών.
  Αν όπως λέγεται η αρχή είναι το ήμιση του παντός θα έλεγα ότι το ξεκίνημα ήταν ελπιδοφόρο και η αίσθηση όλων των παρευρισκομένψν ήταν ότι επιτέλους υπάρχει ένα σημαντικό βήμα συμμετοχικής δράσης στον Δήμο.... ας το αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να ρωτησω κατι και εγω σαν απλος πολιτης.Εχω να προτεινω κατι που πρεπει να απευθυνθω?παρακαλω αν θελετε απαντηστε μου.Και μια ερωτηση που θελω να κανω ειναι γιατι η επιτροπη διαβουλευσης αποτελειται απο τα ατομα που δεν εκλεχτηκαν απο τον συνδυασμο του ΚΥΡΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κύριε Ψαρρε
  Πότε θα τελειώσετε τα μαγειρέματα με αυτή την επιτροπή διαβούλευσης. Αποφάσισε ή δεν αποφάσισε το Δ.Σ. ποιοι θα συμμετέχουν σε αυτή την επιτροπή τελικά; Χθες βγήκε στο διαύγεια η απόφαση της επιτροπής για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου με μια ΝΕΑ λίστα των μελών της επιτροπής. Στην νέα λίστα η επιτροπή δια στόματος Ψαρρου είναι 45 μελής , και έχει 3 νέα μέλη, ενώ είναι εκτός κάποια μέλη από την αρχική λίστα. Η επιτροπή που υποτίθεται αποφασίσατε και αναρτήσατε στο Διαύγεια απαρτίζεται από 33 φορείς και 11 δημότες. Σύνολο 44.

  Λογικά οι αποφάσεις της επιτροπής το Σάββατο είναι άκυρες γιατί ΝΟΘΕΨΑΤΕ την σύνθεση της επιτροπής και ΑΛΛΟΙΩΣΑΤΕ αποφάσεις του Δημοτικού συμβούλιου. Αλλά ποιος ασχολείται; Έχετε κάνει τους θεσμούς του ΚΑΦΕΝΕΙΟ. Πώς να σας πάρουμε στα σοβαρά αν δεν σοβαρευτείτε πρώτα.

  Στην επιτροπή διαβούλευσης έκανε και την εμφάνιση του ο ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ του Καντζουρα σαν εκπρόσωπος της τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Κηρέως. Η οργάνωση αυτη είχε διαλυθεί πριν 8 μήνες σε ενδειξη διαμαρτυριας και για λόγους "ευθιξίας!" με το θέμα της έδρας του δήμου. Τα ευτράπελα δεν έχουν τέλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΣΤΙΣ 26/3/11

  45 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

  1.ΨΑΡΡΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ –ΔΗΜΑΡΧΟΣ
  2. ΓΕΩΡΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΣΗΣ
  3. ΞΥΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  4. ΔΙΑΜΑΝΤΉΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
  5.ΚΑΤΟΥΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
  6.ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  7.ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  8.ΜΑΚΡΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
  9.ΒΑΛΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
  10. ΓΕΡΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  11. ΜΑΜΟΥΧΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  12.ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  13.ΚΛΩΤΣΟΤΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  14.ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  15.ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  16.ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  17.ΨΑΡΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  18.ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
  19.ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  20.ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
  21.ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΚΗ
  22.ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
  23.ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  24.ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΦΡΑΓΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
  25.ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
  26.ΠΑΠΑΤΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΡΙΟΣ
  27.ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  28.ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
  29.ΚΟΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
  30.ΤΣΟΥΜΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  31.ΒΟΚΟΡΟΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  32.ΜΑΝΩΛΕΑΣ ΗΛΙΑΣ
  33.ΖΕΡΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  1.ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
  2. ΦΛΩΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  3. ΜΠΛΕΤΣΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  4. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  5. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
  6. ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  7. ΒΕΤΣΟΝΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  8.ΜΠΙΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
  9. ΛΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
  10.ΤΣΙΜΙΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  11. ΦΙΦΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  12. ΜΑΛΑΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  13.ΚΑΤΣΑΜΙΑΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  ΑΔΑ: 4Α1ΖΩΛ5-6

  http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimosmantoudi_limni_ag_anna/ada/4%CE%911%CE%96%CE%A9%CE%9B5-6

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.