Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣΤο Σάββατο 26/03/2011 και ώρα 11:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος Κηρέως στο  Μαντούδι συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, σύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 3 του Ν. 3852/2010 υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Ανέστη Ψαρρού με τα εξής θέματα:


1. Γνωμοδότηση επί του τεχνικού προγράμματος του δήμου έτους 2011.


2. Γνωμοδότηση επί σχεδίου οικονομικού προϋπολογισμού έτους 2011.


3. Προτάσεις των μελών επί γενικών θεμάτων.


Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν τριάντα τέσσερα μέλη –επί συνόλου σαράντα πέντε- εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων , πολιτών καθώς και εκπρόσωποι της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ και της Τ.Ε. Ν.Δ. της δημοτικής ενότητας Κηρέως. Επίσης παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Καντζούρας, Γιάννης Στεργίου και Νίκος Μουστάκας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης κ. Λεοντής, οι

δημοτικοί σύμβουλοι Κική Στέφου, Άννα Μπρατζίκου-Χριστοδούλου και Θανάσης Τσούμαρης καθώς και πρόεδροι και σύμβουλοι των τοπικών κοινοτήτων.


Στην αρχή της εισήγησης του ο κ. Δήμαρχος έκανε αναφορά στο νέο θεσμό της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που έχει επιφέρει ο Καλλικράτης στην Α’ βάθμια τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι ένα εργαλείο τόνισε που θα πρέπει ο δήμος να αξιοποιήσει ώστε ο δημότης να είναι συνδιαμορφωτής των αποφάσεων της δημοτικής αρχής και κάλεσε τους φορείς και του πολίτες να αγκαλιάσουν αυτόν τον θεσμό, ώστε με τις προτάσεις τους και την σύνθεση των απόψεων να συμβάλλουν στην διαμόρφωση της πολιτικής του δήμου τόσο σε θέματα καθημερινότητας αλλά και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του τόπου. Στη συνέχεια ο κ. Ψαρρός παρουσίασε το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το έτος 2011, ένα πρόγραμμα το οποίο έχει διαμορφωθεί κατά δημοτική ενότητα και αναφέρεται:


Α) Στα συνεχιζόμενα έργα και στην πηγή χρηματοδότησης αυτών,


Β) Στα προτεινόμενα έργα ανά δημοτική ενότητα, και


Γ) Στα έργα που αφορούν τον ενιαίο δήμο.


Μετά την παρουσίαση του τεχνικού προγράμματος ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα, αλλά και στην περικοπή των χρηματοδοτήσεων προς του δήμους. Το τεχνικό πρόγραμμα τόνισε είμαστε υποχρεωμένοι να το προσαρμόσουμε με βάση τη Σ.Α.Τ.Α. που είχε αποδοθεί στους συνενούμενους δήμους κατά το έτος 2010, μια χρηματοδότηση που αφορά την εκτέλεση έργων και η οποία κατά την περσινή χρονιά αποδόθηκε μειωμένη κατά 35%. Τελειώνοντας την εισήγησή του ο κ. Ψαρρός έκανε αναφορά στην έλλειψη αναπτυξιακών έργων στον τόπο, όπως ο κεντρικός οδικός άξονας Ψαχνά – Μαντούδι – Αγία Άννα, η ολοκλήρωση του λιμανιού στο Μαντούδι, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λίμνης – Μαλεσίνας, η μαρίνα των Ροβιών και της Αγίας Άννας κ.α. και κάλεσε όλους να δημιουργήσουμε ένα πλατύ και ισχυρό μέτωπο διεκδίκησης αυτών.


Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των αντιδημάρχων.


Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων καθώς και οι πολίτες, οι οποίοι κατάθεσαν τις απόψεις και προτάσεις τους επί του τεχνικού προγράμματος, των οικονομικών στοιχείων αλλά και επί γενικότερων θεμάτων που αφορούν το νεοσύστατο δήμο.


Η συνεδρίαση της επιτροπής έκλεισε με απαντήσεις και ενημέρωση από τον κ. Δήμαρχο επί των θεμάτων και των προτάσεων που ακούστηκαν. Ευχαρίστησε τα μέλη της επιτροπής για τον ουσιαστικό και ποιοτικό διάλογο που αναπτύχθηκε και δεσμεύτηκε ότι η επιτροπή θα καλείται να γνωμοδοτεί όχι μόνο για τα θέματα που προβλέπει ο νόμος αλλά και για γενικότερα θέματα που αφορούν τους δημότες και την τοπική μας κοινωνία. 
Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …