Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Για την υποβληθείσα μήνυση εναντίον της "Βόρειας Εύβοιας" από τον Κο Ιωάννη Αναγνώστου.

Το παρακάτω κείμενο κατατέθηκε στην Πταισματοδίκη Ιστιαίας από τους υπευθύνους της εφημερίδας ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ.


Αφορά μήνυση εναντίον των υπευθύνων της εφημερίδας σχετικά με δημοσίευμα στο τεύχος Απριλίου 2010 με αφορμή καταγγελία του Η.Πετσή παράλληλα με αυτή του τότε Δήμαρχου Πολυχρόνη Ματάκια.


το κείμενο (υπόμνημα) που συνυπογράφουν οι Παντελής Αγγέλου, Αντώνης Σκούρας και Πάνος Βασιλόπουλος είναι το εξής:
Σχετικά με την υποβληθείσα μήνυση από τον Κο Ιωάννη Αναγνώστου, έχω να δηλώσω τα εξής:

  1. Δεν γνωρίζω τον μηνυτή , ούτε έχω οποιαδήποτε σχέση μαζί του.

  2. Το δημοσίευμα στην εφημερίδα Βόρεια Εύβοια-Απρίλιος 2010 δεν αναφέρετε ονομαστικά σε αυτόν και προέρχεται από ανακοίνωση του Ηλία Πετσή , υποψηφίου δημάρχου τότε του νέου Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού.

  3. Η εφημερίδα για λόγους ενημέρωσης οφείλει να δημοσιεύει τις ανακοινώσεις πολιτικών προσώπων και φυσικά δεν έχει τον ρόλο ούτε και τη δυνατότητα να τις διερευνά , την στιγμή που αναφέρονται και σε συγκεκριμένα δημόσια έγγραφα.

  4. Στο ίδιο φύλλο υπάρχει παράλληλα και δημοσίευμα παρανομιών από άλλο εργολάβο σύμφωνα με καταγγελίες του τότε Δημάρχου Αιδηψού Πολυχρόνη Ματάκια, που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση απέναντι σε πιθανές παραλείψεις αναλόγων συμφερόντων.

  5. Η συγκεκριμένη μήνυση θεωρώ ότι στρέφεται κατά της ελευθεροτυπίας, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και κατά του αδέσμευτου επαρχιακού τύπου όπως η Βόρεια Εύβοια. Ο εκφοβισμός επαρχιακών εντύπων με ποινικές και οικονομικές κυρώσεις , στοχεύει στον περιορισμό του ελέγχου πιθανών παραλείψεων και βλαπτικών συμβάσεων και πρακτικών για τις τοπικές κοινωνίες. Ιδιαίτερα στις εποχές που ζούμε ο κόσμος απαιτεί την πλήρη διαφάνεια γύρω από τις εργολαβικές δοσοληψίες με την τοπική αυτοδιοίκηση και η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ θα σταθεί στην αποκάλυψη και δημοσίευση κάθε πράξης που αντιβαίνει το κοινό συμφέρον.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …