Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ω! ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ!


ΝΙΚΟΛΑΟΣ.Σ.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε.Α.Υ.Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ
Σε τι κόσμο μπαμπά με έχεις φέρει να ζήσω, δε μου κάνει μαμά επιστρέφεται πίσω, στοίχοι από το πάντα επίκαιρο τραγούδι του Κώστα ΜΟΥΡΣΕΛΑ . Είναι απλά λόγια που τα περισσότερα παιδιά του κόσμου καθημερινά, πιστεύω θα ήθελαν να πουν σε όλους εμάς τους μεγάλους που με την ανεκδιήγητη ισχυρογνωμοσύνη και τις ανεξήγητες πράξεις μας  λιγοστεύουμε τον αέρα που αναπνέουν και τους  μικραίνουμε συνεχώς τον ορίζοντα. Κόσμος αδυσώπητος, άνθρωποι τρελοί και καιροσκόποι, κτήνη φιλάργυρα

που αυτοϊκανοποιούνται βελτιώνοντας οπλικά συστήματα, τα οποία αφειδώς πουλούν και δοκιμάζουν σε συνανθρώπους τους. Αυτοί είμαστε σήμερα και λέω αυτοί είμαστε, γιατί όλοι αυτοί που κατευθύνουν τον κόσμο στο γκρεμό δεν είναι μόνο σαν τον ΚΑΝΤΑΦΙ, τον ΚΑΣΤΡΟ και άλλους  δικτάτορες, αλλά είναι και σαν τον ΟΜΠΑΜΑ, τον ΣΑΡΚΟΖΙ, την ΜΕΡΓΚΕΛ, δημοκρατικά εκλεγμένοι που τους ψηφίζουμε εμείς οι υπόλοιποι για να έρχονται σήμερα και είτε με ανεξήγητα δυσβάστακτα  οικονομικά μέτρα είτε με αναγκαίους κατά την άποψη τους πολέμους να μας έχουν κυριολεκτικά  μαυρίσει τη ζωή και να προχωρούμε σε ένα δύσβατο δρόμο γεμάτο λακκούβες και με αβέβαιο προορισμό. Δεν είναι φυσιολογικές αυτές οι καταστάσεις, δεν είναι μυαλά συνετών ανθρώπων αυτά που αφήνουν εκατομμύρια κόσμο και ιδιαίτερα παιδιά να λιμοκτονεί και να πεθαίνει και αυτοί να επιτρέπουν μετά ευχαριστίας την ευημερία των ελάχιστων. Θεωρώ ότι βαδίζουμε στον αιώνα του εκφυλισμού του ανθρώπινου είδους και της κατά το Δαρβίνο αρχικής μας προέλευσης, δεν νοείται διαφορετικά η σημερινή κατάδειξη των πιο άγριων ζωωδών  ενστίκτων. Αλήθεια, διαφέρει πολύ η καθημερινότητα μας  από τη ζωή στη Ζούγκλα; Ο ισχυρότερος κατασπαράζει τον αδύνατο και επιβιώνει, αυτό ανέκαθεν υπήρχε, απλά σήμερα έχει υπέρμετρα γιγαντωθεί. Το τραγικό της κατάστασης είναι ότι τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο σκιώδη και αβέβαια, όλος ο κόσμος είναι ένα καζάνι που βράζει και κανείς δεν ξέρει αν το νερό που κοχλάζει μέσα του θα ξεχειλίσει και θα ζεματίσει ή αν θα βρεθεί ο από μηχανής θεός, αυτός που τη κατάλληλη στιγμή θα βγάλει το καζάνι  από τη φωτιά. Μαραίνεσαι όταν αντικρίζεις γύρω σου όλη αυτή την ασχήμια. Όπου και να κοιτάξεις πόνος θλίψη, δυστυχία, λες και έχουν βαλθεί όλοι αυτοί οι μεγαλοσχήμονες να μας αναιρέσουν και την τελευταία ικμάδα αισιοδοξίας, να μας κάνουν απόλυτα πειθήνια όργανα πιόνια στη σκακιέρα τους, ένα απλό παιχνίδι για να περνάει η ώρα τους. Ή μόνη ελπίδα που διαβλέπω είναι οι νέοι άνθρωποι, τα νέα παιδιά, το μέλλον του κόσμου, μόνο αυτοί έχουν τη δύναμη να  αντέξουν τους κλυδωνισμούς,  να αντισταθούν και να απαιτήσουν ριζοσπαστικές λύσεις για τη σύγχρονη μίζερη πραγματικότητα, αρκεί μόνο να ξεκολλήσουν από την ιδέα της καλοπέρασης και του ωχαδερφισμού, διευρύνοντας τους πνευματικούς τους ορίζοντες. Ξυπνάτε παιδιά μου και ενεργοποιηθείτε, η ζωή ανήκει σε όλους και όλοι έχουμε δικαίωμα σε αυτήν και κανείς δεν δικαιούται να μας τη στερήσει. ΠΑΛΕΨΤΕ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ. ΦΥΣΗΞΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ.. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ..

ΝΙΚΟΛΑΟΣ.Σ.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε.Α.Υ.Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …