Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έντονος προβληματισμός σε όλους τους αγρότες της περιοχής μας.Ο ΚΑΜΠΟΣ


Το όχι στην ένταξη της κοιλάδας και του Δέλτα Κηρέα στο δίκτυο ΝΑΤΟΥΡΑ μπορεί-απ΄ότι φαίνεται – να έχει σοβαρές η και καταστροφικές επιπτώσεις στην επομένη 10ετια αφού πλέον όλες οι ενισχύσεις από την Ε.Ε. θα δίνονται με γνώμονα τα αγροτοπεριβαντολογικά.


Επίσης κανένας περιορισμός δεν υπάρχει σε όλες τις καλλιέργειες (βαμβάκι καλαμπόκι κηπευτικά κλπ) παρά μονο η αγροτοπεριβαντολογικη συμμόρφωση στους κανόνες ορθης πρακτικής της γεωργίας

που ηδη εδώ και χρόνια ισχύει για ολους τους αγρότες της Ελλάδας όταν υποβάλλουν δήλωση καλλιέργειας ΟΣΔΕ και υπογράφουν γι΄αυτό


Και ενώ στην Θεσσαλία πέραν των 955 χιλιάδων στρεμ που ήδη είναι ενταγμένα στο δίκτυο Νατουρα χωρίς κανένα πρόβλημα αφού απολαμβάνουν επιπλέον 50.00 ευρω/στρέμμα μέσω της απονιτρορυπανσης τωρα υπάρχουν επιπλέον αιτήματα και από τις άλλες περιοχές της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης Ελλάδας ώστε να ενταχθούν και αυτές στο δίκτυο..


<< Για αυτούς που ανησυχούν για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ίσως να μην γνωρίζουν ότι ολόκληρο το Πήλιο , το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής και ολόκληρη η Μεσσηνιακή Μάνη, όλες τουριστικά αναπτυγμένες περιοχές, είναι ενταγμένες στο δίκτυο Νατουρα και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα περαιτέρω ανάπτυξης. Σχεδόν ολόκληρη η Κυανή ακτή στην Νότια Γαλλία από τις Καννες μεχρι τον Σαν Τροπεζ είναι ενταγμένη στο Νατουρα και συνεχίζει να αναπτύσσεται τουριστικά . Μακάρι να είχαμε και εμείς τον τουρισμό τους.


το μεγαλύτερο μέρος του Θεσσαλικού κάμπου (955 χιλιάδες στρ.) ο εύφορος κάμπος της Λαμίας στο Σπερχειο( 475 χιλιάδες στρ) και ο κάμπος του Λαγκαδά/Βόλβης ( 275 χιλιάδες στρ.) είναι όλοι ενταγμένοι στο δίκτυο Νατούρα. Γιατί δεν διαμαρτύρονται οι αγρότες σε αυτες τις περιοχες; Ίσως να γνωρίζουν κάτι που δεν γνωριζουμε εμεις. Οι αγρότες στις περιοχές Νατουρα χρηματοδοτούνται παραπανω από την ΕΕ. Για την Ελλάδα 1,7 δις. Ευρω της ΕΕ σε σύνολο 5 δις. για αγροτική ανάπτυξη (περίοδος 2007-2013) προορίζονται ειδικά για τους αγρότες σε περιοχές Νατουρα.
ΚΑΡΔΙΤΣΑ


Αριθμός Παρτίδων 2009


Αριθμός Παραγώγων


Ποσό πληρωμής


12


3.082


14.508.264,72


ΜΑΓΝΗΣΙΑ


Αριθμός Παρτίδων


Αριθμός Παραγώγων


Ποσό πληρωμής


15


697


4.291.118,05


ΤΡΙΚΑΛΑ


Αριθμός Παρτίδων


Αριθμός Παραγώγων


Ποσό πληρωμής


11


661


2.775.039,19


ΛΑΡΙΣΑ


Αριθμός Παρτίδων


Αριθμός Παραγώγων


Ποσό πληρωμής


38


3.886


23.177.723,39


Σύνολο Θεσσαλίας


76


8.326


44.752.145,35
Οι αγρότες των περιοχών Νατουρα παίρνουν μεγαλύτερες επιδοτήσεις από τους άλλους αγρότες.
Ο τρόπος που καλλιεργούνται οι εκτάσεις στην περιοχή μας δεν έχει βλαβερές συνέπειες στο περιβάλλον και δεν θα επηρεάζονταν με την ένταξη τους.
Στην Ελλάδα 4,5 εκατομμύρια στρέμματα γεωργικών εκτάσεων είναι ενταγμένες στο δίκτυο Νατουρα χωρις να επηρεάζεται η παραγωγικότητα τους.
>>


Επίσης οι χρήσεις γης της περιοχής μας πρέπει να ξεκαθαρίσουν ώστε όλοι να γνωρίζουν

Ποιες είναι για βιομηχανική και βιοτεχνική χρήση και ποιες για γεωργική εκμετάλλευση।
mantoudinews


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …