Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κώστας Μαρκόπουλος: «Όλα έγιναν στο πόδι, υπό το βάρος μιας βλακώδους δέσμευσης του μνημονίου ...>>

Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων:

«Οι συγχωνεύσεις σχολείων που ανακοινώθηκαν, ιδιαίτερα για την πόλη της Χαλκίδας, κρίνονται ως βιαστικές, χωρίς σχεδιασμό και με μόνο κριτήριο τη λογιστική αποτίμηση της αξίας της εκπαίδευσης, και αυτή ακόμα υπό αμφισβήτηση.


     Συγκεκριμένα, είναι λάθος οι συγχωνεύσεις 17ου και 23ου Δημοτικών Σχολείων, γιατί οι

περιοχές Δοκού και Αγίας Ελεούσας είναι αναπτυσσόμενες. Το 23ο που θα δεχθεί τους μαθητές του 17ου, δεν έχει χώρους παρά μόνο για 5-10 μαθητές. Ενώ το 17ο έχει αποκτήσει νέες υποδομές και πρόσφατα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που κόστισε 300.000 ευρώ και τώρα θα ρημάξει.


     Παρόμοιο λάθος γίνεται στον επίσης αναπτυσσόμενο Βατώντα. Εκεί κλείνει ένα 4θέσιο Δημοτικό με άνεση χώρων για να στοιβαχθούν όλοι σε προκάτ αίθουσες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης, τοποθετημένες προ 15ετίας.


     Τίποτα δεν σχεδιάστηκε υπέρ των μαθητών. Όλα έγιναν στο πόδι, υπό το βάρος μιας βλακώδους δέσμευσης του μνημονίου. Έστω και τώρα ας σκεφτεί κάποιος τα παιδιά και του γονείς που θα ταλαιπωρηθούν χωρίς όφελος για κανένα…


     Και όλα αυτά την ώρα που ΚΤΕΛ και ιδιοκτήτες ταξί, είναι απλήρωτοι για το μεταφορικό τους έργο με μαθητές. Χωρίς εγγυήσεις για την μεταφορά από δω και πέρα και χωρίς εξηγήσεις από πού θα βρουν πόρους οι νέοι Δήμοι του Σχεδίου Καλλικράτης για να συντηρήσουν τα σχολεία και να μεταφέρουν μαθητές…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …