Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποχετευτικά παραλειπόμενα ...από το Δημοτικό Συμβούλιο της 21/3/2011


Γιάννης Μαυροζούμης


                                      (περί αποχετεύσεως Λουτρών Αιδηψού ο λόγος)
        Ψευτοδιλήμματα και εκβιασμοί του τύπου:


·         «Θα ξεχειλίσουν τα λύματα αν δεν ψηφιστεί ο Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών»


·         «Θα βγάλω τα τοποθετημένα φρεάτια και θα ξαναβάλω παλαιού τύπου»


·         «Εδώ έχουμε πληρώσει 12 εκατομμύρια μέχρι τώρα, στα 170 χιλιαρικάκια θα κολλήσουμε και  δεν ψηφίσουμε το νέο Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα»


·         Άρνηση για πραγματική μείωση του κόστους (αλήθεια τι φρεάτια είναι αυτά που κοστίζουν  12 χιλιάρικα το ένα)
·         «Μη φοβάστε και ψηφίστε, αλλιώς να πάμε στα σπίτια μας!» (λόγια του νυν δημάρχου εν μέσω χειροκροτημάτων) …αλλά τελικά γιατί δεν ψήφισαν τουλάχιστον οι της συμπολίτευσης ή γιατί δεν επέμεναν σε περαιτέρω έκπτωση για να τον ψηφίσουν όλοι?


αλλά και αποποίηση ευθυνών από αυτούς που «επί 4ετίες» ασελγούσαν πάνω στο έργο της αποχέτευσης της Αιδηψού αφηγούμενοι τώρα  έκθεση ιδεών και μη αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους …


                               δυστυχώς θα μας ξαναπάνε κι άλλες  δεκαετίες πίσω….


         Και δυστυχώς η ασέλγεια   συνεχίζεται και τώρα. Βλέπετε πολλοί γίνονται παράδειγμα και για άλλους. Και η μίμηση αλλά και η μύηση δεν είναι πάντα ανώδυνες.


         Και δυστυχώς όλα αυτά ακούγονται από αυτούς που επί χρόνια ήταν στη εξουσία και ξαναείναι τώρα. Και γιατί πρέπει τώρα να τους πιστέψουμε?


         Κάποια στιγμή, κάποιος εισαγγελέας θα πρέπει να κάνει τη δουλειά του για τα χαμένα χρήματα των συμπολιτών μας τόσο χρόνια.


         «Οι έντιμοι και ειλικρινείς ασφαλώς και δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, οι υπόλοιποι ας ρωτήσουν τους δικηγόρους τους!»  (δανεικό το τελευταίο)

Αγαπητοί συμπολίτες του νέου Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού και συμπατριώτες Αιδηψιώτες


          ΄Η θα απαιτήσουμε το νοικοκύρεμα του Δήμου μας εδώ και τώρα  ή εδώ θα είμαστε και θα ξαναλέμε τα ίδια και σε λίγα χρόνια.


           Και δυστυχώς ο χρόνος δε μπορεί να περιμένει την Αιδηψό …
                                                                                                             Γιάννης Μαυροζούμης

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …