Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tο υπουργείο παιδείας θα πρέπει να κάνει πράξη το λογότυπο «Πρώτα ο μαθητής»


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18/02/2011 στο δημοτικό κατάστημα της Τ.Κ. Αγίας Άννας, παρουσία των δημάρχων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας κ. Ανέστη Ψαρρού, Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Χριστοφή Ζάχου, του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας κ. Θεόδωρου Δρεμέτσικα και του προϊστάμενου του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας κ. Κωνσταντίνου Ρουμελιώτη, με θέμα «Συνενώσεις – Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων για το σχολικό έτος 2011 – 2012».


Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας κκ. Στεργίου, Καντζούρας, Μουστάκας και ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Τζαχρήστος, από δε το δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού

οι αντιδήμαρχοι κα. Ζαγκανά και κ. Κοτζιάς.


Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας κ. Δρεμέτσικας καθώς και ο προϊστάμενος του 2ου Γραφείου κ. Ρουμελιώτης στην εισήγησή τους έκαναν παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης των σχολικών μονάδων των δύο δήμων καθώς και στον αριθμό των μαθητών που φοιτούν σε κάθε σχολική μονάδα. Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στις προϋποθέσεις που θέτει η εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας γύρω από τις συνενώσεις των σχολείων.


Οι δήμαρχοι, τόσο ο κ. Ψαρρός όσο και ο κ. Ζάχος εξέφρασαν την θέση των δημοτικών αρχών αλλά και των τοπικών κοινωνιών να μην υπάρξει καμία συγχώνευση σχολείων όλων των βαθμίδων. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο τόνισαν θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε γονείς και μαθητές των δήμων μας.


Επίσης αναφορά έκαναν και στην συνεχή μεταφορά αρμοδιοτήτων (μεταφορά μαθητών, καθαρίστριες σχολικών κτιρίων, συντήρηση διδακτηρίων κ.α.) προς τους Ο.Τ.Α. χωρίς την ανάλογη μεταφορά πόρων και αν αυτή η τακτική συνεχιστεί είπαν, είναι απόλυτα βέβαιο ότι οι δήμοι θα βρεθούν σε αδιέξοδα.


Ο κ. Στεργίου αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα παιδείας του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας τόνισε ότι :                                                                 


Οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολείων που στόχο έχουν την εξοικονόμηση χρημάτων και την μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού μας βρίσκουν ριζικά αντίθετους γιατί οι παιδαγωγικοί σκοποί δεν λαμβάνονται υπόψη. Είναι αντιπαιδαγωγικό και άκρως εξοντωτικό να μετακινούνται μαθητές σε τόσο μεγάλες αποστάσεις από τον τόπο που διαμένουν.


Το υπουργείο παιδείας οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη του :


·         Τα γεωμορφολογικά στοιχεία της κάθε περιοχής.


·         Την κοινωνικοοικονομική κατάσταση των κατοίκων.


·         Τις υπάρχουσες υποδομές των σχολικών μονάδων (αίθουσες διδασκαλίας, εξοπλισμός κ.α.).


·         Τις κοινωνικές συνέπειες (μετοίκηση οικογενειών και παραπέρα ερήμωση της περιοχής μας).


Για τους λόγους αυτούς είμαστε αντίθετοι σε κάθε επιχείρηση συνένωσης ή κατάργησης των σχολικών μας μονάδων.


Ο κ. Στεργίου έθεσε επίσης υπόψη του  διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την έλλειψη καθηγητή Πληροφορικής στο ΕΠΑ.Λ. Μαντουδίου από την αρχή της σχολικής χρονιάς και ζήτησε την άμεση κάλυψη της θέσης.


Τελειώνοντας τόνισε πως το υπουργείο παιδείας θα πρέπει να κάνει πράξη το λογότυπο «Πρώτα ο μαθητής».


Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν οι τοποθετήσεις και των υπολοίπων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό. Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα. Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα. Τι να κάνουμε λοιπόν; Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό. Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε. Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν. Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτ

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

IN   MEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας... Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια. Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου. Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής… Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορο

βαρκάδα στο Καντήλι,μόνο 5000 ευρώ!

«Σύλληψη ημεδαπών ατόμων για παράβαση διατάξεων των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα» Σε διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε σήμερα την 25-04-2020 ο Λιμενικός Σταθμός Λίμνης Ευβοίας σε βάρος δύο ατόμων τα οποία παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στην θάλασσα, που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο αντιμετώπισης διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID – 19. Συγκεκριμένα, ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής με δύο επιβαίνοντες εντοπίστηκε τις πρωινές ώρες να πλέει στην περιοχή Β. Ευβοϊκού στην θέση ΚΑΝΤΗΛΙ από το Πλωτό Περιπολικό Μέσο του Λιμενικού Σταθμού Λίμνης, το οποίο διενεργούσε περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Τα ανωτέρω άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των πέντε χιλιάδων ευρώ. Ο Λιμενοσταθμάρχης Ανθυπασπιστής Λ.Σ. ΣΑΚΚΑΓΙΑΝΝΗΣ Ευάγγελος