Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ομόφωνη απόφαση να μην ενταχθούν οι περιοχές Δέλτα Κηρέως και η Κοιλάδα Προκοπίου στο NaturaΤο επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τη βιοποικιλότητα έγινε αφορμή να συζητηθούν εκ νέου θέματα που αφορούν στο δίκτυο Natura 2000, τις Ζώνες Ειδικής Προστασίας, καθώς και τους Τόπους Κοινοτικής Σημασίας. Σε ορισμένες δε περιπτώσεις έχουν ήδη προκληθεί έντονες αντιδράσεις, καθώς εκτιμάται ότι θα μπει φρένο στην ανάπτυξη αρκετών περιοχών.

Η Ελλάδα είναι γνωστό πως ενέταξε το όρος Κανδήλι και το όρος Δίρφυ Πυξαριά στο δίκτυο Natura σαν Ζώνη Ειδικής Προστασίας. Συγκεκριμένα πρόκειται για μία έκταση 62.000 στρεμμάτων. Το ζητούμενο για τον Σύλλογο "kireas.org" ήταν να ενταχθεί η κοιλάδα του Προκοπίου και το Δέλτα Κηρέως στο δίκτυο Natura 2000 σαν Τόπος Κοινοτικής Σημασίας με στόχο την καλύτερη προστασία της περιοχής από τη στιγμή μάλιστα που είχε συμπεριληφθεί και στον επιστημονικό κατάλογο Life, γεγονός που θα σήμαινε τη δέσμευση αρκετά μεγαλύτερης έκτασης. 

Το θέμα της ένταξης της κοιλάδας Προκοπίου και Δέλτα Κηρέως στο δίκτυο Natura 2000 ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Αννας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου.

Η απόφαση που ελήφθη ομόφωνα ήταν να μη γίνει περαιτέρω δέσμευση της περιοχής και να μην ενταχθεί στο δίκτυο Natura η Κοιλάδα Προκοπίου και το Δέλτα Κηρέως.

Μιλώντας στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ο Δήμαρχος κ.Ψαρρός Ανέστης σχετικά με τους λόγους που τους οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση υπενθύμισε ότι στον επιστημονικό κατάλογο από το 1994 είχε συμπεριληφθεί εκτός απο τα 62.000 στρέμματα του ορεινού όγκου Κανδηλίου και Πυξαριά και η ευρύτερη περιοχή του κάμπου Μαντουδίου, εκατέρωθεν του ποταμού, στην οποία βρίσκονται αγροκτήματα, αλλά και οι εγκαταστάσεις πρώην Σκαλιστήρι και Παπαστρατή. ..............

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …