Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

KKE: Να προχωρήσει άμεσα η απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων από της Κεντρική Εύβοια


Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Να προχωρήσει άμεσα η απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων από της Κεντρική Εύβοια και να διοχετευθεί άμεσα καθαρό υγιεινό νερό στην περιοχή.

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων στην Εύβοια, η απόφαση για επ' αόριστον αναστολή τον έργου «Συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων αποβλήτων από την ευρύτερη περιοχή των Δήμων Μεσσαπίων και Διρφύων Εύβοιας».
Το συγκεκριμένο έργο κόστους 700.000 ευρώ, είχε ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλίας-  Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου» από την προηγούμενη περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και είχε ανακοινωθεί (προεκλογικά) τον περασμένο Σεπτέμβρη από την υπουργό Περιβάλλοντος. Στις 5/1/2011 με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας -  Στερεάς Ελλάδας ανεστάλη επ' αόριστον.


Παράλληλα καμιά άλλη ουσιαστική ενέργεια δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής για απορρύπανση της περιοχής και για παροχή καθαρού υγιεινού νερού.


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παίζει με την υγεία χιλιάδων ανθρώπων που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ακατάλληλο νερό για όλες τις δραστηριότητες της καθημερινότητας τους.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση,


  • ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή διαχείρισης τοξικών αποβλήτων και να σταματήσει η απόθεση τους στα Μεσσάπια, στον Ασωπό ή σε άλλα σημεία, αλλά και για να αποκατασταθεί η ζημιά σε αυτές τις περιοχές;

  • Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η παροχή καθαρού νερού χωρίς να επιβαρυνθεί η λαϊκή οικογένεια;

  • Να πραγματοποιηθούν προληπτικοί έλεγχοι στην υγεία των κατοίκων της κεντρικής Εύβοιας;

  • Να πραγματοποιηθούν συστηματικοί έλεγχοι στα αγροτικά προϊόντα και τα υπόλοιπα διατροφικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή και να αποζημιωθούν οι αγρότες που έχουν πάθει ζημιές με 100% αποζημίωση και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος;


Οι βουλευτές

Γιώργος Μαρίνος


Γιάννης Γκιόκας


Γιώργος Μαυρίκος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …