Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

KKE:Να καλυφθούν τα κενά στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και στα Περιφερειακά Ιατρεία


 Οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο κέντρο Υγείας Μαντουδίου που καλύπτει όλο το νέο Καλλικρατικό δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, ταλαιπωρούν τις χιλιάδες εργατικές οικογένειες της περιοχής.


Για το Κέντρο Υγείας προβλεπόταν να υπηρετούν 10 γιατροί Γενικής Ιατρικής – Παθολογίας και υπηρετούν 2 Γενικής Ιατρικής εκ των οποίων ο ένας εκτελεί και χρέη διευθυντή. Επίσης ο ένας παιδίατρος που υπηρετούσε μετατέθηκε στη Χαλκίδα και ολόκληρη η περιοχή έμεινε χωρίς παιδίατρο.
Στα Περιφερειακά Ιατρεία από τους 12 γιατρούς που προβλέπονται υπηρετούν μόνο 7 και λείπουν 2 γιατροί για το Π.Ι. Προκοπίου, 1 για το Π.Ι. Λίμνης, 1 για το Π.Ι. Στροφυλιάς και 1 για το Π.Ι. Πηλίου.


Τέλος οι οδηγοί του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας, που υπηρετούν αυτή τη στιγμή δεν φτάνουν για να καλύψουν όλες τις βάρδιες.


Για την κατάσταση που επικρατεί δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Τα προβλήματα της έλλειψης  ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, και της υποβάθμισης των κέντρων υγείας είναι χρόνια, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοσαν οι Κυβερνήσεις είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ στο χώρο της υγείας, που αντιμετωπίζουν την υγεία σαν εμπόρευμα και περικόπτουν συνεχώς τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. υπουργοί,


-Σκοπεύουν να στελεχώσουν με βάση τις ανάγκες της περιοχής το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου και τον Περιφερειακών Ιατρείων με τους απαραίτητους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων μέσα από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού;


-Σκοπεύει η κυβέρνηση να επεκτείνει την επιχειρησιακή δράση του ΕΚΑΒ στο νέο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης -  Αγίας Άννας, που μέχρι στιγμής δεν καλύπτεται;
Οι βουλευτές

Γιώργος Μαρίνος


Γιάννης Γκιόκας


Γιώργος Μαυρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.