Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιστολή σε όλους τους βουλευτές του νομού για το θέμα των αιτήσεων Φ/Β


Επιστολή σε όλους τους βουλευτές του νομού έστειλε ο Συμεών Κεδίκογλου καλώντας τους στην από κοινού δράση για το θέμα των αιτήσεων Φ/Β των αγροτών της Εύβοιας για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος:
Στο πλαίσιο της αντίληψης κατά την οποία οι Ευβοείς βουλευτές ενώνουν τις δυνάμεις τους για το συμφέρον της Εύβοιας, όπως για παράδειγμα συνέβη με το ζήτημα των λατομείων, ο Συμεών Κεδίκογλου καλεί και πάλι τους βουλευτές του νομού αυτή τη φορά για το θέμα των αιτήσεων

φωτοβολταϊκών των αγροτών της Εύβοιας σε μία από κοινού ερώτηση με βάση την επιστολή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Εύβοιας.

Ήδη η βουλευτής Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη έχει ανταποκριθεί θετικά.

Η επιστολή του Συμεών Κεδίκογλου στους βουλευτές του νομού:

 «Το θέμα που έχει ανακύψει με τις αιτήσεις φωτοβολταϊκών από τους αγρότες της Εύβοιας είναι σημαντικό για το νομό και ήδη αρκετοί από εμάς το έχουμε αναδείξει στον κοινοβουλευτικό μας έλεγχο.

Οι χειρισμοί της ΔΕΗ έχουν οδηγήσει σε άνιση μεταχείριση των αγροτών της Εύβοιας έναντι των αγροτών της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην παραβίαση του πνεύματος του νομοθέτη που ορίζει την κατά προτεραιότητα εξέταση των αιτήσεων από επαγγελματίες αγρότες, ενώ εκφράζονται κατηγορίες για διάτρητες πρακτικές εις βάρος των Ευβοέων αγροτών.

Κατόπιν των ανωτέρω, προτείνω, για να έχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας καταθέτοντας εκ νέου μια από κοινού ερώτηση ή αναφορά για το θέμα με βάση τη συνημμένη επιστολή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Εύβοιας                                                                             

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …