Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιμορφωτικά Προγράμματα Θεατρικής Παιδείας και Ελληνικού Κιν/φου στο Δήμο Ελυμνίων

Σας πληροφορούμε ότι θα λειτουργήσουν στο Δήμο Ελυμνίων κατά τους μήνες Φεβρουάριο - Μάιο 2011, Επιμορφωτικά Προγράμματα Θεατρικής Παιδείας και Ελληνικού Κιν/φου.  Προϋποθέσεις Συμμετοχής: Ενήλικες ανεξάρτητα εκπαιδευτικού επιπέδου, τουλάχιστον Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Απαιτούμενα Δικαιολογητικά: α) Αίτηση συμμετοχής, β) Φωτοτυπία Ταυτότητας

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα 7/2/2011 και ώρα 15:00 στο τηλ. 6979273069.

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στα Κ.Ε.Ε. παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ.Για πρόγραμμα διάρκειας μικρότερης ή ίσης των 75 ωρών δίνεται ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ. Οι εκπαιδευόμενοι με μειωμένη απόδοση δεν δικαιούται πιστοποιητικού, αλλά απλής βεβαίωσης παρακολούθησης.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Θέατρο - Θεατρική Παιδεία (50 ώρες)

Βασικοί Στόχοι:


Η εξοικείωση των εκπαιδευομένων με το χώρο του θεάτρου με απώτερο στόχο τη συμμετοχή σε πολιτιστικές δραστηριότητες. Εισαγωγή στη θεατρολογία με σκοπό την απόκτηση στοιχειώδους θεατρικής παιδείας

Ενότητες:


1. Τί είναι θέατρο, 2. Ιστορία των Θεάτρων, 3. Βασικά θεατρικά είδη, 4. Κλασικό Θέατρο,  Αρχαία Ελλάδα, 5. Τραγωδίες, Οι Ποιητές, 6. Η Αττική Κωμωδία, 7. Από την Ρώμη στο Λονδίνο. Οι αρχές του σύγχρονου Θεάτρου. Μεσαίωνας και Πρώιμη Ιταλική Αναγέννηση, 8. Η Όψιμη Αναγέννηση, 9. Το Θέατρο στην Ελλάδα. Από την  Κρητική Αναγέννηση στην Ελλ. Επανάσταση, 10. Από το Μπαρόκ στο Διαφωτισμό, 11. Το Θέατρο της Ευρώπης του 19ου αιώνα, 12. Ο 20ος αιώνας στο Ευρ. Θέατρο, 13. Σύγχρονο Ελλ. Θέατρο

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Κινηματογράφος (25 ώρες)

Βασικοί Στόχοι:


Η ανάλυση των τρόπων με τους οποίους η μυθοπλασία του κινηματογράφου διαπλέκεται με την κοινωνική πραγματικότητα με σκοπό την κατανόηση της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας του και τη θεώρηση του κινηματογράφου ως ισχυρού μέσου μετάδοσης κυρίαρχων πολιτιστικών προτύπων.

Ενότητες:


1. Α' Περίοδος του Ελληνικού Κιν/φου 1904-1940, 2. Β' Περίοδος του Ελληνικού Κιν/φου 1940-1949 3. Γ' Περίοδος, Η Δεκαετία του 1950, η άνθιση της Ηθογραφίας, 4. Η Χρυσή Εποχή του Ελληνικού Κιν/φου 1959-1967, 5. Το σύντομο διάλειμμα 1964-1967,6. Νέος Ελλ. Κινηματογράφος, 7. Σύγχρονος Ελλ. Κινηματογράφος, 8. Ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους, 9. Σημαντικοί Έλληνες σεναριογράφοι, μουσικοσυνθέτες και οπερατέρ. 10. Ελληνες σκηνοθέτες στο εξωτερικό.


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ


ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ


ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …