Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σύσκεψη με θέμα «Δακοκτονία»


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/02/2011 στο δημοτικό κατάστημα της Τ.Κ. Αγίας Άννας, παρουσία του δημάρχου  Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας κ. Ανέστη Ψαρρού, του γεωπόνου του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Νικολάου Καλομοίρη και των ελαιοπαραγωγών της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως, με θέμα «Δακοκτονία».


Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας κατόπιν αιτήματος – διαμαρτυρίας των ελαιοπαραγωγών

για πλημμελή έως ανύπαρκτη καταπολέμηση του δάκου τα προηγούμενα χρόνια.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας κκ. Στεργίου και Μουστάκας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παπαντωνίου καθώς και πρόεδροι και μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων. Στη σύσκεψη είχε κληθεί και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών η οποία και δεν παρευρέθη.


Ο κ. Καλομοίρης έκανε εκτενή ενημέρωση για την διαδικασία, τον τρόπο και την οργάνωση καταπολέμησης του δάκου, καθώς και για τα προβλήματα που παρουσιάζονται κάθε χρόνο με κύριο την έλλειψη προσωπικού.


Οι ελαιοπαραγωγοί κατέθεσαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους, και κυρίως τόνισαν ότι η δακοκτονία θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ποιοτική παραγωγή του λαδιού έτσι ώστε το προϊόν να είναι ανταγωνιστικό μιας και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα εισοδήματα της περιοχής.


Ο δήμαρχος κ. Ανέστης Ψαρρός τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη μέριμνα από πλευράς του Υπουργείου για την δακοκτονία η οποία γίνεται πλημμελώς και με δυσάρεστα αποτελέσματα για το εισόδημα των παραγωγών. Επίσης αναφέρθηκε στα χαμηλά ημερομίσθια αλλά και στην καθυστέρηση καταβολής τους από την Ε.Α.Σ. με αποτέλεσμα να μην υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον των ανθρώπων να ασχοληθούν με την δακοκτονία.


Τελειώνοντας ο κ. Ψαρρός πρότεινε να γίνει ακόμα μια σύσκεψη προς τα τέλη Μαρτίου - πριν δηλαδή από την προκήρυξη ανάθεσης της δακοκτονίας - με την συμμετοχή των αγροτικών συλλόγων. Επίσης τόνισε ότι οι αγροτικοί σύλλογοι θα πρέπει να αναλάβουν σοβαρό ρόλο και να βρίσκονται δίπλα στους παραγωγούς.  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …