Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος-Πυροπροστασία Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας».


 Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις, όσον αφορά το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος και την διαφαινόμενη συνέπεια αυτών, που είναι το κλείσιμο δεκάδων πυροσβεστικών κλιμακίων ανά τη χώρα.


Ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας έχει δύο (2) Πυροσβεστικά κλιμάκια, το κλιμάκιο Μαντουδίου και το κλιμάκιο Λίμνης, τα οποία καλούνται να καλύψουν ένα μεγάλο τομέα ευθύνης και μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ τους. Η μείωση των οργανικών θέσεων στα κλιμάκια και η πρόσφατη κατάργηση της θέσεως Αξιωματικού στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λίμνης μας ανησυχεί ιδιαίτερα και μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι η κυβέρνηση μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της, προσανατολίζεται στο κλείσιμο του Κλιμακίου Λίμνης. Επισημαίνουμε ότι μια τέτοια ενέργεια, από μέρους σας, θα ήταν εγκληματική για την περιοχή μας.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο Νομός Ευβοίας ανήκει στην πρώτη ζώνη επικινδυνότητας, όσον αφορά τον κίνδυνο πυρκαγιάς και ότι η αντιπυρική περίοδος στην Εύβοια ξεκινάει τον Απρίλιο και όχι τον Μάιο όπως στην υπόλοιπη χώρα. Ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας καλύπτεται από ένα τεράστιο, καταπράσινο ορεινό όγκο, ο οποίος αποτελεί πηγή βιωσιμότητας για τους κατοίκους της περιοχής. Ευλογηθήκαμε να έχουμε φυσικό πλούτο και είναι ευθύνη μας και ευθύνη του Κράτους να τον διαφυλάξουμε και να τον παραδώσουμε ατόφιο στις επόμενες γενιές. Η Πυροσβεστική καλείται να διαφυλάξει την πηγή για τους κατοίκους της περιοχής (δάσος) καθώς και τις ίδιες τις ζωές των κατοίκων. Σκεφτείτε τις συνέπειες σε περίπτωση τροχαίου ή εγκλωβισμού όταν το πυροσβεστικό όχημα κάνει μια ώρα να μεταβεί στον τόπο του συμβάντος και άλλες δυο ώρες να μεταφερθεί τραυματίας στο Νοσοκομείο Χαλκίδας λόγω του κακού οδικού δικτύου και της υπολειτουργίας του Κ.Υ. Μαντουδίου.


Η αποδυνάμωση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων σε σχέση με τον ορεινό όγκο, τις δασικές εκτάσεις, την πλούσια βλάστηση, το προβληματικό οδικό δίκτυο και την μεγάλη απόσταση μεταξύ των δυο κλιμακίων, θα έχει ολέθριες συνέπειες στην αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς.


Χρέος όλων μας είναι η διαφύλαξη του φυσικού μας  πλούτου, της περιουσίας και ζωής των πολιτών. Για αυτούς του λόγους, ζητάμε την επάνδρωση των Πυροσβεστικών κλιμακίων με περισσότερο προσωπικό, την στελέχωση τους με πυροσβεστικά οχήματα και όχι την σταδιακή απογύμνωση και κατάργηση τους.


Παρακαλούμε κ. Υπουργέ, όπως μας ενημερώσετε για τις προθέσεις σας, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά το Δήμο μας. Τέλος, θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι τα  Π.Κ. Μαντουδίου και Λίμνης  στεγάζονται σε οικήματα του Δήμου.


  


                                                                                                                  O Δήμαρχος


                                                                          Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …