Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σίμος Κεδίκογλου:Να αποκατασταθεί η νομιμότητα για τον ορισμό Διευθυντών Δασών και Δασαρχών


Να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να ανακληθεί η παράνομη απόφαση για τον ορισμό Διευθυντών Δασών και Δασαρχών Στερεάς Ελλάδας από την κα Γερακούδη

Να γνωστοποιηθεί ο πίνακας αξιολόγησης-κατάταξης των υποψηφίων
Διευθυντών Δασών και Δασαρχών Στερεάς Ελλάδας ζητά με ερώτηση, που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ραγκούση ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, τομεάρχης ΜΜΕ, Σίμος Κεδίκογλου.

Ο βουλευτής αναφέρει, ότι η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κα Γερακούδη,  όρισε προϊσταμένους κατά παράβαση του άρθρου 51 του Ν.3905/2010  στα Δασαρχεία Αλιβερίου, Χαλκίδας, Ιστιαίας, Λειβαδιάς, Θήβας, Λαμίας, Καρπενησίου και Διεύθυνσης

Δασών Νομού Εύβοιας όχι αυτούς που ασκούσαν αντίστοιχα καθήκοντα την 31-12-2010, αλλά αυτούς που ασκούσαν καθήκοντα προϊσταμένου τμήματος.


Ο Σίμος Κεδίκογλου ζητά, επίσης, να ενημερωθεί για τις ενέργειες, που θα γίνουν, προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να ανακληθεί η παρανόμως εκδοθείσα απόφαση ορισμού προϊσταμένων χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος  και χωρίς να έχει προβεί η Γενική Γραμματέας σε έκδοση απόφασης κατάταξης του προσωπικού προ της έκδοσης της απόφασης ορισμού προϊσταμένων.


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


« Σχετικά με την απόφαση σας με Α.Π οικ.470/4064-19/01/2011 και θέμα: ‹‹Τοποθέτηση Προϊσταμένων Δασικών Υπηρεσιών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας. Με το άρθρο 51 του Ν.3905/2010 έληξε η θητεία των προϊσταμένων όλων των οργανικών μονάδων των Αποκεντρωμένων διοικήσεων .Με την ανωτέρω διάταξη ορίζονται προϊστάμενοι από τους Γενικούς Γραμματείς όσοι ασκούσαν αντίστοιχα καθήκοντα την  31-12-2010 με αντικειμενικό κριτήριο το μεγαλύτερο χρόνο άσκησης των καθηκόντων αυτών. Όμως η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας όρισε προϊσταμένους κατά παράβαση του άρθρου 51 στα Δασαρχεία ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΧΑΛΚΙΔΑΣ ,ΙΣΤΙΑΙΑΣ, ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ,ΘΗΒΑΣ,ΛΑΜΙΑΣ,ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ και Δ/νσης Δασών Νομού Εύβοιας όχι αυτούς που ασκούσαν αντίστοιχα καθήκοντα την 31-12-2010 αλλά  αυτούς που ασκούσαν καθήκοντα προϊστάμενου τμήματος .Ζητείται να κατατεθούν στην Βουλή:


1. Πίνακας όλων  των προϊσταμένων Δ/νσεων και Δασαρχείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ασκούσαν αντίστοιχα καθήκοντα την 31-12-2010.


2.Πίκακας όλων των προϊσταμένων που τοποθετήθηκαν από την κα ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ και τι καθήκοντα ασκούσαν οι νεοτοποθετηθέντες  την 31-12-2010.


3. Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς με το οποίο ενημερώνεται η Βουλή σε ερώτησή μου ότι τοποθετήθηκαν όλοι οι ασκούντες αντίστοιχα καθήκοντα την 30-12-2010.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός


  1. Σε ποιές ενέργειες πρόκειται να προβεί για να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να ανακληθεί η παρανόμως εκδοθείσα απόφαση ορισμού προϊσταμένων χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 51 του ν.3905/2010 και χωρίς να έχει προβεί η Γενική Γραμματέας σε έκδοση απόφασης κατάταξης του προσωπικού προ της έκδοσης της ανωτέρω απόφασης ορισμού προϊσταμένων

  2. Να μας γνωστοποιήσετε τον πίνακα αξιολόγησης – κατάταξης  (μοριοδότηση)  των υποψηφίων διευθυντών δασών και δασαρχών Στερεάς Ελλάδας».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …