Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η οικονομική τρύπα του Δήμου Αρτεμισίου και το αποχετευτικό της Αιδηψού υποθηκεύουν το μέλλον του νέου Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού.


Η εξέλιξη της διαδικασίας απογραφής ανέδειξε ότι στον πρώην Δήμο Αρτεμισίου η οικονομική τρύπα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας θα ανέλθει στο ποσό των 6.000.000 €, συμπεριλαμβανομένων και των δανείων ύψους 2.000.000 €.


Για δε τον πρώην Δήμο Αιδηψού το αποχετευτικό και ο δανεισμός δημιουργούν συνολικές υποχρεώσεις 5.000.000 €.
Κατ’ αυτό τον τρόπο υποθηκεύεται το μέλλον του νέου Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού για τα επόμενα χρόνια τα οποία θα είναι εξαιρετικά δύσκολα από κάθε άποψη.


Η πολιτική ηγεσία του πρώην Δήμου Αρτεμισίου η οποία παρήγαγε κακοδιαχείριση , αδιαφάνεια, απ’ ευθείας αναθέσεις, χρέη και δανεισμό φέρει στο ακέραιο την ευθύνη.


Οι κύριοι Ζάχος, Κοντζιάς, και Πανουργιάς είναι πολιτικά υπόλογοι για την πτώχευση του πρώην Δήμου Αρτεμισίου αλλά και για την επιτήρηση στην οποία θα περιέλθει ο νέος Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού.


Ανάλογες ευθύνες υπάρχουν και στους χειρισμούς που έγιναν σε σχέση με το έργο της αποχέτευσης στον πρώην Δήμο Αιδηψού και θα πρέπει να αναζητηθούν.


Οφείλει να γνωρίζει ο κύριος Ζάχος ότι εάν προτίθεται να επαναλάβει και εφαρμόσει το ίδιο μοντέλο Διοίκησης τότε θα μας βρει απέναντι του, ως ελάχιστη υποχρέωση μας στους πολίτες και στον τόπο.


Δεν θα επιτρέψουμε στους κυρίους της δημοτικής πλειοψηφίας να πτωχεύσουν και το νέο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού παρότι έχουν αποδειχθεί ταλαντούχοι, ικανοί και με προϊστορία σε αυτό.


Θέλω δε να πιστεύω ότι δεν αισθάνονται υπερήφανοι και ικανοποιημένοι για το “έργο” τους.


Έχουμε όλοι μας υποχρέωση να επιδείξουμε μηδενική ανοχή απέναντι στις πάσης φύσεως ευθύνες που θα προκύψουν από τους ελέγχους.


                                                                ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΣΗΣ


                                                                       Αρχιτέκτονας Μηχανικός


Ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας                                                              του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …