Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μοναδικό φαινόμενο στον δήμο ΙστιαίαςΜοναδικό φαινόμενο φαίνεται να επικρατεί στον δήμο Ιστιαίας όσο αναφορά τους αιρετούς εκπροσώπους του, Ιωάννη Κοντζια και Σπύρο Ζαχαρη. Οι παραπάνω ύστερα από καταγγελίες πολιτών όχι μόνο εξασκούν κανονικά το επάγγελμα τους  τις ώρες όπου θα έπρεπε να βρίσκονται στα γραφεία  τους στο δημαρχείο αλλά έχουν και το θράσος να ισχυρίζονται ότι όσο αναφορά την εργασία τους,  τους καλύπτει  ο νέος νόμος περί καλλικρατικων δήμων. Αυτό βέβαια γίνετε μόνο στο δήμο Ιστιαίας

ενώ για την υπόλοιπη Ελλάδα ισχύουν  οι διατάξεις του άρθρου 93 του Ν.3852/2010 ( ΦΕΚ 87 τ. Α΄ ) οι οποίες λένε ότι οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι ή πρόεδροι Δημοτικού Συμβουλίου, θα εισπράττουν μόνο την αντιμισθία από τον δήμο. Το ποσοστό της αντιμισθίας ανέρχεται στο 50% της αμοιβής του δημάρχου για τους αντιδημάρχους και το 40% για τους προέδρους Δημοτικού Συμβουλίου. Η αντιμισθία των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων είναι ισόποση με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου (περίπου 6.000 ευρώ μικτά), των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό από 20.000 έως 100.000 κατοίκους είναι ισόποση με το 80% των ανωτέρω αποδοχών και των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων είναι ισόποση με το 60% των ανωτέρω αποδοχών.
Συνάγεται, λοιπόν, ότι η αντιμισθία σε δήμους 20- 100 χιλ. κατοίκων (Ιστιαία) ανέρχεται σε 2.400 ευρώ μικτά, ήτοι 1700- 1800 ευρώ καθαρά και σε δήμους ως 20 χιλ. κατοίκους 1800 ευρώ μικτά, δηλαδή κάτω από 1400- 1500 ευρώ καθαρά. Οι αμοιβές των προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων είναι ακόμη χαμηλότερες, κατά 10%.
Με δεδομένο ότι ένας μέσος δημόσιος υπάλληλος αμείβεται σήμερα με 1500 ευρώ καθαρά, συνάγεται ότι ενώ ως αντιδήμαρχος ή πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου θα έχει σαφώς μεγαλύτερα έξοδα, η αμοιβή του θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα- σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι μεγαλύτερη, σε κάποιες όμως ακόμη και μικρότερη. Λίγο καλύτερη είναι η κατάσταση για τους συνταξιούχους οι οποίοι θα εισπράττουν την αντιμισθία αντιδημάρχου και προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και το 30% της σύνταξής τους. Ολόκληρη την αντιμισθία μαζί με τις αμοιβές τους θα μπορούν να πάρουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αν και είναι εξαιρετικά δύσκολο ιδιωτικός υπάλληλος να έχει άνεση χρόνου για να απασχολείται στον δήμο. Το ίδιο συμβαίνει και με τους επιχειρηματίες- ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά εξυπακούεται ότι μόνο όσοι έχουν «στρωμένες δουλειές» ή μπορούν να αφήσουν άλλους (φερ ειπείν τα παιδιά τους) στη θέση τους, έχουν το χρόνο να ασχοληθούν με τις υποθέσεις του δήμου.                                                                                    Καλούμε λοιπόν τους πολίτες του δήμου να μην εξετάζονται στα ιατρεία των παραπάνω κυρίων κατά τις πρωινές ώρες καθώς και να ζητάνε  αποδείξεις στις οποίες να αναγράφετε και η ώρα της εξέτασης τους

eleftherospolitisistiaias


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …