Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ : Απροετοίμαστη η Ελλάδα στις νέες εξάρσεις της Γρίπης
Μετά την άνοδο των κρουσμάτων γρίπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται κατακόρυφη αύξηση των θανάτων λόγω γρίπης Α(Η1Ν1) και στη χώρα μας. Μάλιστα, στη Βρετανία,  από τους ασθενείς που κατέληξαν, κανείς δεν είχε εμβολιαστεί με το πανδημικό εμβόλιο του 2009 ή με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης του 2010. 
Στην Ελλάδα, μέχρι και εχτές, ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών που εκδήλωσαν έπειτα από τη νόσησή τους με γρίπη, είχε φτάσει τους 100 και τουλάχιστον άλλοι 126 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) σε όλη τη χώρα, με υπερπλήρεις τις Πνευμονολογικές και Παθολογικές Κλινικές των νοσοκομείων πανελλαδικά. Στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων αναμένεται να υπάρξει ο τελικός απολογισμός των απωλειών εξαιτίας της γρίπης.

Ερωτάται ο κος Υπουργός

  1. Γιατί, ενώ τα μηνύματα από τους επιδημιολόγους ήταν σαφή από νωρίς, ότι δηλαδή ο κίνδυνος επέκτασης γρίπης ήταν υπαρκτός, το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν προώθησε εμβολιασμούς σε ευπαθείς ομάδες, στο γενικότερο πληθυσμό, αλλά και δεν έδωσε καμία προτεραιότητα στον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού σε όλη τη χώρα, που εκ των πραγμάτων είναι περισσότερο εκτεθειμένο σε πανδημίες;  


  1. Πόσα πραγματικά εμβόλια έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα, πώς έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα και ποια είναι τα σχέδια του ΚΕΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπιση της έκτακτης αυτής κατάστασης;

22/02/2011                                                                            ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣΔημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …