Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κινδύνευσε να πνιγεί παιδί στα λιμνάζοντα νερά.από τη Βόρεια Εύβοια -132

Σε εγκατάλειψη είναι το Σχέ­διο Πόλεως Ιστιαίας, από την εφαρμογή του μέχρι σήμερα. Το μόνο που έχει γίνει είναι η χάραξή του και η διάνοιξη δρόμων, μάλιστα εκεί που χτίζονταν κατοικίες. Σε άλλες περιοχές του Σχεδίου δεν έχουν διανοιχτεί, ούτε καν δρόμοι !!! Όμως οι πολίτες έχουν παραχωρήσει τμήματα των οικοπέδων τους, και χρήμα ώστε να υλοποιηθεί το έργο. Το ποσό που υπάρχει στο δημόσιο ταμείο από την εισφορά των πολιτών σε χρήμα ανέρχεται στο ποσό των 950.000 ευρώ και «κλωσούν». Από την άλλη η διά­νοιξη δρόμων, τα δίκτυα ύδρευ­σης και αποχέτευσης, πεζοδρό­μια και φωτισμός, ανύπαρκτα. Οι παρεμβάσεις των δημοτικών αρχών της Ιστιαίας μέχρι τώρα ήταν του τύπου «λύσε­ων ανάγκης», για προ­βλήματα που προέκυ­πταν από ανεγέρσεις οικιών η αιτήματα πολι­τών. Τρεις δημοτικές αρχές, από το 1998 και έκτοτε, δεν άγγιξαν το θέμα συνολικά. Και φυσικά δεν είναι μόνο η εφαρμογή και εκτέ­λεση του Σχεδίου Πόλεως στο ρυμοτομι­κό, ως προς τις οικίες, αλλά και στην διάνοιξη των περι­φερειακών δρόμων της πόλης που προέκυψαν, όπως επίσης για τους κοινόχρηστους χώρους. Οι μοναδικές κινήσεις των δημοτικών αρχών μέχρι σήμερα, είναι η επέκταση του φωτισμού, ύδρευσης και στρώσιμο με χαλίκι και μάλιστα όπου η πίεση των πολιτών είναι ...αφό­ρητη προς αυτούς.

Δραματική η κατάσταση είναι όταν βρέχει. Σε πολλούς δρό­μους τα νερά λιμνάζουν. Σε μια περίπτωση σε μια τέτοια λίμνη νερού κινδύνευσε μικρό παιδί όταν ξέφυγε από την εξώ­πορτα του σπιτιού και έπεσε μέσα. Ευτυχώς έτρεξαν οι περίοικοι και το έσωσαν.

Στις κατοικίες πάνω από το νεκροταφείο Ιστιαίας (πότε θα μεταφερθεί ;), η κατάσταση είναι τραγική όπως δηλώνουν οι κάτοικοι. Σε επιτόπια επίσκεψή μας, δυσκολευτήκαμε να περπα­τήσουμε στους δρόμους!!! Ποιους δρόμους ; Ούτε καν χαλίκι. Όπως διανοίχτηκαν από τα σκαφτικά μηχανήματα έτσι έμειναν. Λάσπες από το χώμα του δρόμου, λίμνες από τις τεράστιες λακκούβες, και «άπατα» νερά στα ρείθρα των δρόμων. Μετά από την παύση των εκάστοτε βροχών, αργούν να στεγνώσουν. Έτσι μαζεύονται βρωμιές, σκουπίδια, και φυσικά κουνούπια και μυρωδιές. Το καλοκαίρι η κατάσταση αυτή είναι καλύτερη, γιατί το πρόβλη­μα είναι μόνο οι σκόνες. Μόνο που δεν μπορείς να ανοίξεις παράθυρα, μας λένε οι νοικοκυ­ρές της γειτονιάς. Μας αναφέ­ρουν ότι την κατάσταση αυτή την έχουν υποδείξει σε κατά καιρούς αντιδημάρχους, λέγοντας τους να ρίξουν τουλάχιστον χαλίκι. Η απάντηση που πήραν όμως ήταν ότι το κάθε φορτηγό με χαλίκι στοιχίζει 200 ευρώ !!! Τώρα το θέμα θα τεθεί στο Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού και το Δημοτικό Συμ­βούλιο. Μόνο που αυτή τη φορά όπως δηλώνουν, θα παραστούν διαμαρτυρόμενοι όλοι οι κάτοι­κοι της περιοχής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …