Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ:..το φιάσκο των διαδικασιών ήταν επόμενο να φανεί.


Με δελτίο τύπου από το καλοκαίρι του 2010 (9-7-10), ενημέρωσα για τις ενέργειες και  τις προσπάθειες μου  προκειμένου να αρθεί ο χαρακτηρισμός «κορεσμένο» για  τα δίκτυα της ΔΕΗ στην Εύβοια,  που είχε σαν αποτέλεσμα την εξαίρεση του νόμου από τα Φ/Β πάρκα.   Σημειώνεται ότι  ο χαρακτηρισμός «κορεσμένο» καθιερώθηκε με απόφαση της ΡΑΕ το 2007 (επί ΝΔ)  και διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του 2010.


Οι  παραστάσεις που πραγματοποίησα όλο αυτό το χρονικό διάστημα σε ΔΕΗ , ΔΕΣΜΗΕ, ΡΑΕ  και ΥΠΕΚΑ  ήταν σε γνώση  και σε συντονισμό με την ΕΑΣ Εύβοιας και έφεραν αποτελέσματα. Ο χαρακτηρισμός «κορεσμένο» καταργήθηκε πρόσφατα. Δυστυχώς όμως  ο καθορισμός  των 12 Μεγαβάτ  για τη συνολική ισχύ  των Φ/Β  του νομού είναι  ανεπαρκής.  Τις απόψεις μου αυτές διαβίβασα άμεσα στο ΥΠΕΚΑ και ζήτησα αναθεώρηση της σχετικής  απόφασης  για πολλαπλάσια αύξηση των 12 Μεγαβάτ.
Οι απόψεις μου επιβεβαιώθηκαν με το άνοιγμα των πρωτοκόλλων στις περιοχές της ΔΕΗ  Χαλκίδας και Αλιβερίου στις 10-2-11.


Το πρόβλημα μεγάλωσε από τις ανεπαρκείς  και τριτοκοσμικές διαδικασίες  της ΔΕΗ για την υποδοχή των αιτήσεων.  Χωρίς κριτήρια,  χωρίς  γεωγραφική και δικτυακή  κατανομή , χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία των αιτούντων, χωρίς την προτεραιότητα των αγροτών με μόνη την αρχή «όποιος πρόλαβε τον…. κύριο είδε», το φιάσκο των διαδικασιών ήταν  επόμενο να φανεί.


 Η αδιαφάνεια …. Τα παρατράγουδα … η εμπορία των «αριθμών αναμονής»  και  η μαζική κατάθεση  αιτημάτων  χαρακτήρισαν την διαδικασία και η δημοσιοποίηση των αιτούντων με βάση της «σειρά που τήρησαν τα γραφεία της ΔΕΗ (Αποτελεί υποχρέωση της ) θα οδηγήσει στην επιβεβαίωση των αναγραφομένων.


Για να λυθεί το πρόβλημα επιβάλλεται:


1.       Να πολλαπλασιαστεί  η ισχύς  των Φ/Β στο νομό και να μην εξαιρεθεί καμία  περιοχή .


2.       Όλες οι περιοχές συμπεριλαμβανομένης της Σκύρου και της Καρύστου να ενταχτούν στην κατανομή ανάλογα με τις δυνατότητες του δικτύου. Σημειώνεται ότι το δίκτυο του νομού  μπορεί με άνεση να απορροφήσει ισχύ πάνω από 50 Μεγαβάτ.


3.       Να εξαιρεθούν από το πλαφόν,  τα Φ/Β στις στέγες .


4.       Να δοθεί η προτεραιότητα που προβλέπει ο νόμος  στους  κατά κύριο επάγγελμα αγρότες


5.       Σε περίπτωση που δεν χωρούν όλα τα αιτήματα  αυτά να περιοριστούν  σε ένα ανά φυσικό η νομικό πρόσωπο και να δοθεί προτεραιότητα στους  μόνιμους κατοίκους της Ευβοίας και τέλος


6.       Αν παρ όλα αυτά πλεονάζουν αιτήματα να περιοριστεί η ισχύς  που θα εγκριθεί για κάθε αίτημα  έτσι ώστε να ικανοποιηθούν μερικώς όλα τα αιτήματα που κατατέθηκαν στις 10-2-11.


Στην κατεύθυνση αυτή έχω  ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες με συναντήσεις μου με τα αρμόδια στελέχη της ΔΕΗ και με συναντήσεις που ζήτησα με την ΡΑΕ και το ΥΠΕΚΑ.


Για κάθε εξέλιξη θα σας ενημερώσω σχετικά.


                                                                                                      ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ


ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …