Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Λουτρά Αιδηψού : Με επιτυχία η πρώτη παρουσία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου «Ανέλιξη»από τη Βόρεια Εύβοια που κυκλοφορεί την Τετάρτη 2-2-2011


Ρεπορτάζ : Χρήστος Στογιάννης

Την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Αιδηψού, παρουσία πλέον των εκατό επαγγελματιών της περιοχής έγινε η παρουσίαση των στόχων του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Βόρειας Εύβοιας «Ανέλιξη». Βασικός στόχος ο τουρισμός, πολιτισμός και αθλητισμός. Πάνω σε αυτόν τον τομέα είναι δομημένος ο Σύνδεσμος και ζητά από τους πολίτες να συνδράμουν με ιδέες και γνώσεις. Στο κάλεσμα προς του επαγγελματίες και πολίτες αναφέρουν «Ζούμε σε μια περιοχή που για πολλούς

είναι ένας μικρός παράδεισος, όχι μόνο για τα ιαματικά νερά, αλλά για την φυσική ομορφιά, την ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά… αναξιοποίητος. Ζούμε σε ένα τόπο που περιβάλλεται από αστικά κέντρα με εκατομμύρια πληθυσμό και με εύκολη πρόσβαση στην περιοχή μας αλλά ….αδιαφορούμε».


Άποψη του Συλλόγου είναι «να πάψει η περιοχή να στηρίζεται μόνο στο δελτίο κοινωνικού τουρισμού και να αξιοποιείται όλο το χρόνο». Θεωρούν δε, την κρίση ως ευκαιρία για αλλαγή νοοτροπίας «Μήπως ήρθε η ώρα να προβληματιστούμε για ότι μας συμβαίνει ! Μήπως τελικά πρέπει να αναπτύξουμε τον επαγγελματισμό μας προς όφελος της δουλειάς μας και των επιχειρήσεών μας !»


Κατά την δίωρη παρουσίαση των στόχων μίλησαν ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Πεσματζόγλου, ζητώντας η «Ανέλιξη» να γίνει μια δεξαμενή ιδεών που δεν θα αντικαταστήσει Συλλόγους αλλά θα συμπορευτεί μαζί τους.


Ο κ. Γκίκας τόνισε, ότι η ανάπτυξη είναι και οικονομική και σημείο εκκίνησης θα είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον.


Από την κ. Τερερέ έγινε η ανάλυση του καταστατικού του συνδέσμου, όπου προβλέπεται αντιπρόεδρος Τουρισμού.


Η Δέσποινα Φαδάκη μίλησε για τα οράματα του Συνδέσμου και ο Γιώργος Σκουρτανιώτης έδωσε το στίγμα των δράσεων για την τουριστική ανάπτυξη. Τέλος ο Κώστας Βλαχοστέργιος έδωσε τους τρόπους επικοινωνίας των πολιτών με την διοίκηση του Συνδέσμου και ανέλυσε πως μια ιδέα μπορεί να γίνει δράση. Στο τέλος ακολούθησε διάλογος, αποδεικνύοντας ότι οι πολίτες ζητούν αλλαγή νοοτροπίας και θεωρούν την κίνηση αυτή ως ουσιαστική. Στο προσεχές μέλλον θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη του 9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.