Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λουτρά Αιδηψού : Με επιτυχία η πρώτη παρουσία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου «Ανέλιξη»από τη Βόρεια Εύβοια που κυκλοφορεί την Τετάρτη 2-2-2011


Ρεπορτάζ : Χρήστος Στογιάννης

Την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Αιδηψού, παρουσία πλέον των εκατό επαγγελματιών της περιοχής έγινε η παρουσίαση των στόχων του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Βόρειας Εύβοιας «Ανέλιξη». Βασικός στόχος ο τουρισμός, πολιτισμός και αθλητισμός. Πάνω σε αυτόν τον τομέα είναι δομημένος ο Σύνδεσμος και ζητά από τους πολίτες να συνδράμουν με ιδέες και γνώσεις. Στο κάλεσμα προς του επαγγελματίες και πολίτες αναφέρουν «Ζούμε σε μια περιοχή που για πολλούς

είναι ένας μικρός παράδεισος, όχι μόνο για τα ιαματικά νερά, αλλά για την φυσική ομορφιά, την ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά… αναξιοποίητος. Ζούμε σε ένα τόπο που περιβάλλεται από αστικά κέντρα με εκατομμύρια πληθυσμό και με εύκολη πρόσβαση στην περιοχή μας αλλά ….αδιαφορούμε».


Άποψη του Συλλόγου είναι «να πάψει η περιοχή να στηρίζεται μόνο στο δελτίο κοινωνικού τουρισμού και να αξιοποιείται όλο το χρόνο». Θεωρούν δε, την κρίση ως ευκαιρία για αλλαγή νοοτροπίας «Μήπως ήρθε η ώρα να προβληματιστούμε για ότι μας συμβαίνει ! Μήπως τελικά πρέπει να αναπτύξουμε τον επαγγελματισμό μας προς όφελος της δουλειάς μας και των επιχειρήσεών μας !»


Κατά την δίωρη παρουσίαση των στόχων μίλησαν ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Πεσματζόγλου, ζητώντας η «Ανέλιξη» να γίνει μια δεξαμενή ιδεών που δεν θα αντικαταστήσει Συλλόγους αλλά θα συμπορευτεί μαζί τους.


Ο κ. Γκίκας τόνισε, ότι η ανάπτυξη είναι και οικονομική και σημείο εκκίνησης θα είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον.


Από την κ. Τερερέ έγινε η ανάλυση του καταστατικού του συνδέσμου, όπου προβλέπεται αντιπρόεδρος Τουρισμού.


Η Δέσποινα Φαδάκη μίλησε για τα οράματα του Συνδέσμου και ο Γιώργος Σκουρτανιώτης έδωσε το στίγμα των δράσεων για την τουριστική ανάπτυξη. Τέλος ο Κώστας Βλαχοστέργιος έδωσε τους τρόπους επικοινωνίας των πολιτών με την διοίκηση του Συνδέσμου και ανέλυσε πως μια ιδέα μπορεί να γίνει δράση. Στο τέλος ακολούθησε διάλογος, αποδεικνύοντας ότι οι πολίτες ζητούν αλλαγή νοοτροπίας και θεωρούν την κίνηση αυτή ως ουσιαστική. Στο προσεχές μέλλον θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη του 9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου.   

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …