Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Ερώτηση Σίμου Κεδίκογλου για τις συγχωνεύσεις των μονάδων υγείας


Οι αλλαγές και οι ανισότητες που αναμένεται να επιφέρει η εφαρμογή του  «Καλλικράτη» στον υγειονομικό χάρτη της χώρας έχουν προκαλέσει ανησυχία και αντιδράσεις.


Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα σενάρια για ενδεχόμενη διοικητική ενοποίηση του νοσοκομείου της Χαλκίδας με αυτό της Θήβας, για τη μετατροπή των μικρών νοσοκομείων σε ενισχυμένα Κέντρα Υγείας με την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων στους δήμους, καθώς και για την υποβάθμιση των νοσοκομείων Καρύστου και Κύμης σε Κέντρα Υγείας αστικού τύπου.


Εκτός από τα θέματα αυτά εξακολουθεί να παραμένει άλυτο το πρόβλημα της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στα κενά που υπάρχουν στην Εύβοια έρχεται να προστεθεί η περίπτωση του νοσοκομείου Κύμης, με την παύση της λειτουργίας της ορθοπεδικής κλινικής.


Τα προβλήματα στον τομέα της υγείας και τις σοβαρές ελλείψεις επισημαίνει σε σχετική ερώτηση, που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, ο βουλευτής Εύβοιας, υπεύθυνος του τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου.


Ιδιαίτερη, μάλιστα, αναφορά κάνει στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο νοσοκομείο της Κύμης μετά την απόσπαση του επιμελητή κ. Ιωάννου η οποία συνέπεσε με την  πρόσληψη του διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής κ. Ρουμελιώτη στο ΚΑΤ, προκαλώντας, όπως ήταν αναμενόμενο προβλήματα στη λειτουργία της  ορθοπεδικής κλινικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.