Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Την επιστολή Ζεμπίλη για το κέντρο λαθρομεταναστών στη Ριτσώνα κατέθεσε ως αναφορά ο Σίμος Κεδίκογλου


Την επιστολή του Δημάρχου Χαλκιδέων προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παπουτσή Χρήστο, με την οποία εκφράζεται η έντονη αντίδραση στο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών, στις εγκαταστάσεις στρατοπέδου στη Ριτσώνα, κατέθεσε ως αναφορά, την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, ο Τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου.Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζεται ως πρόχειρη η λύση που προωθείται, η οποία θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και παράλληλα στέλνεται η προειδοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων «τύπου Κερατέας» στην περίπτωση που επιβληθεί η εφαρμογή σχεδίων, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

Στην ίδια επιστολή, υπογραμμίζεται η επιτακτική ανάγκη για το σχεδιασμό συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής για την προστασία ευάλωτων ομάδων και ενσωμάτωσης όσων διαμένουν χρόνια στη χώρα μας.

Ο Σίμος Κεδίκογλου καλεί τον Υπουργό να απαντήσει σε μία  σειρά ζητημάτων, τα οποία θέτει ο Δήμαρχος, κ. Ζεμπίλης και αφορούν τις αρνητικές εξελίξεις για την Εύβοια και τη συνεχιζόμενη υποβάθμισή της.

Ενδεικτικά, στην επιστολή αναφέρονται: Η μη ένταξη, στο τομεακό πρόγραμμα υγείας του Γ.Ν.Ν Χαλκίδας. Οι  συνεχείς και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ίδρυση του Εφετείου Ευβοίας. Η μη  ένταξη, παρά την ωριμότητα των μελετών, στα αντίστοιχα επιχειρησιακά προγράμματα των οδικών αξόνων της Εύβοιας και ιδιαίτερα της παράκαμψης Χαλκίδας (Χαλκίδας-Αρτάκη-Ψαχνά). Η παντελής απουσία των μνημείων της Εύβοιας, που χρήζουν προστασίας και αποκατάστασης, από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Πολιτισμού. (Ι.Ν Αγ. Παρασκευής, Αρέθουσα, Κριεζώτειο κ.τ.λ). Η πλήρης αδιαφορία, παρά τις υποσχέσεις για την αποκατάσταση κοινόχρηστων  εγκαταστάσεων που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές -πλημμύρες  κ.λ.π), τα εμπόδια που θέτει το ΥΠΕΧΩΔΕ για το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Λήλαντα ποταμού.


Διαμηνύουν, τέλος, πως το Δημοτικό συμβούλιο δεν πρόκειται να επιτρέψει ή να συναινέσει, ώστε ο χώρος της Ριτσώνας να θεωρηθεί κατάλληλος για την εναπόθεση μεταναστών αυτή τη φορά σε χωματερή ψυχών, ζητώντας να υπάρξει διάλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.