Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Μπαίνει τάξη με το νομοσχέδιο για το Άσυλο των μεταναστών, τόνισε η κυρία Περλεπέ στη Βουλή».
Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατά την ομιλία της στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την ίδρυση υπηρεσίας Ασύλου και υπηρεσία πρώτης υποδοχής, καθώς και την προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας στην Κοινοτική Οδηγία σχετικά με τις διαδικασίες επιστροφής των παράνομα διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών, μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:
Με το νομοσχέδιο, δημιουργείται ένα σύστημα που διασφαλίζει τη δίκαιη μεταχείριση για άτομα άλλων χωρών που ζητούν προστασία στη χώρα μας, ταυτόχρονα δε γινόμαστε συνεπείς στις διεθνείς μας υποχρεώσεις και ευνοούμε το θετικό κλίμα υπέρ της πατρίδας, μας από τη διεθνή κοινότητα .


Αντιμετωπίζεται επίσης η ανεξέλεγκτη συγκέντρωση μεταναστών στα αστικά κέντρα, που είχε ως αποτέλεσμα τη «γκετοποίηση».


Με την Οδηγία που ενσωματώνει το νομοσχέδιο στο εθνικό μας δίκαιο, καλύπτονται κενά που σχετίζονται με την επιστροφή ή επαναπροώθηση μη νομίμων μεταναστών και τίθενται και στη χώρα μας οι κοινές αρχές, που ισχύουν για τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλω, παρ' όλα αυτά, να υπογραμμίσω ότι πρέπει να αναθεωρηθεί ό,τι επιβαρύνει μονομερώς τη χώρα μας από άλλες συμβάσεις που ισχύουν και εννοώ κυρίως την «Δουβλίνο II».


Στην Εύβοια, το ζήτημα των παράνομων μεταναστών είναι ιδιαίτερα έντονο, γιατί φτάνουν στο νομό διά των θαλασσίων οδών και βεβαίως μέσα από δουλεμπορικά κυκλώματα. Η Ελληνική Αστυνομία στο νησί, που είναι και  ελλιπής σε προσωπικό, διοχετεύει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της στο να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση και δεν μπορεί  να ανταποκριθεί επαρκώς σ' αυτό που είναι το κύριο μέλημά της, δηλαδή στην ασφάλεια των πολιτών.


Ελπίζω ότι, μ' αυτό το σχέδιο νόμου  και με την αντιμετώπιση των μεταναστών που παρανόμως έρχονται στη χώρα μας, θα απελευθερωθούν και οι δυνάμεις της Αστυνομίας, ώστε να επιδοθούν απερίσπαστα στο κύριο έργο τους.


Η ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού, είναι ένα σημαντικό βήμα για λύσεις σε καίρια ζητήματα του μεταναστευτικού προβλήματος. Για να είναι στέρεο αυτό το βήμα χρειάζεται τη συνδρομή όλων μας και βεβαίως τη συνέργεια της Κοινωνίας των Πολιτών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …