Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
ΕΥΒΟΙΑ - Σηκώνουμε τις μπάρες και προχωράμε

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επί υπουργίας Σουφλιά, με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ παραχώρησαν τους δημόσιους δρόμους στο πολυεθνικό κεφάλαιο. Από τότε και μετά σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, από Πελοπόννησο μέχρι την Θράκη (συζητούν να βάλουν διόδια και στην Κρήτη), νέοι σταθμοί είσπραξης διοδίων ξεφυτρώνουν, νέες αυξήσεις στις τιμές επιβάλλονται. Χωριά και πόλεις περικυκλώνονται από σταθμούς διοδίων και έτσι για να φύγεις και να γυρίσεις στο σπίτι σου πληρώνεις χαράτσι. Σε κάθε νέο δρόμο που ασφαλτοστρώνουν, την επόμενη μέρα τοποθετούν διόδια. Γιατί άραγε πληρώνουμε ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ; Τα διόδια στην πραγματικότητα είναι ένας Κεφαλικός Φόρος που τον πληρώνουμε κατευθείαν στις τράπεζες και στις εταιρείες.

Νέοι φόροι, περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, κλείσιμο επιχειρήσεων και μαζική ΑΝΕΡΓΙΑ είναι αυτά που απαιτούν το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις, με μνημόνια κατά εντολή της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, με μεγάλη προθυμία τα επιβάλουν. Οι διεθνείς και ντόπιοι τοκογλύφοι αφού επί δεκαετίες, με την συνεργασία του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, κερδοσκοπούσαν ασύστολα, τώρα ζητούν από την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό κνα πληρώσει με τη ζωή του την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.

Ο νομός της Εύβοιας πλήττεται περισσότερο από άλλες περιοχές της χώρας από τις συνέπειες της κρίσης. Μαζική ανεργία, οι απολύσεις με μορφή χιονοστιβάδας, κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου, καταστροφή του περιβάλλοντος με σκοπό το κέρδος (Ασωπός, Λάρκο, Β. Ευβοϊκός κ.ά.) αλλά και ένταση της καταστολής, μαθητές σέρνονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι γιατί ΤΟΛΜΗΣΑΝ να κάνουν κατάληψη! Σε αυτή την κατάσταση τα διόδια, επιπλέον εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση προσθέτοντας νέες μπάρες στην ζωή μας.

Το κίνημα, "αρνούμαι να πληρώσω διόδια" είναι μέρος του κινήματος που αρνείται να πληρώσουν οι εργάτες και ο εργαζόμενος λαός την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Αρνούμαστε να πληρώσουμε, αρνούμαστε την ανεργία, αρνούμαστε μια μαύρη ζωή χωρίς ελπίδα. Αρνούμαστε να ζήσουμε την κόλαση του καπιταλισμού. Διεκδικούμε τα πάντα, τα θέλουμε ΟΛΑ, θέλουμε την ζωή μας.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ και ΧΩΡΟΙ για ΟΛΟΥΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011   6.30 μ.μ.
"Ολοι στους δρόμους για την Ελευθερία"


Κατάργηση όλων των διοδίων
Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών & Εργαζομένων Εύβοιας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.