Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνέχεια στο θέμα της διάσωσης του «Κύματος» Αιδηψού δίνει ο Συμεών Κεδίκογλου με επιστολή του στο Λιμενικό Ταμείο
«Ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας είναι πλέον υπεύθυνος για τις πράξεις του στην περίπτωση που το ιστορικό «Κύμα» Αιδηψού καταρρεύσει» αναφέρει ο βουλευτής, ο οποίος έχει επανειλημμένα στο παρελθόν ενεργήσει προκειμένου να ληφθεί άμεση δράση για τη διάσωση του ιστορικού κτίσματος.

Με πιέσεις του προς το Υπουργείο Οικονομικών επήλθε μέσα στο 2010 η επίλυση του γνωστού ιδιοκτησιακού ζητήματος που ανέκυψε το 2007 και επιβάρυνε  το έργο με δραματική για τη διατήρησή του καθυστέρηση.Στη συνέχεια δημοπρατήθηκε η μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες της νομαρχίας και κατατέθηκε στην πολεοδομία Ιστιαίας, η οποία εξέδωσε την πολεοδομική άδεια για τη δημοπράτηση της κατασκευής του. Κατόπιν, το Λιμενικό Ταμείο ενήργησε από την πλευρά του, προέβη στο σχετικό ψήφισμα και δέσμευσε το ποσό που απαιτείτο. Σήμερα η Νομαρχία ζητάει εκ νέου την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου ότι συμφωνεί με τον τρόπο δημοπράτησης του έργου.

Ο βουλευτής έστειλε την ακόλουθη επιστολή, ενόψει και της επικείμενης συνέλευσης του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου προκειμένου να ενεργήσουν άμεσα και να μην χαθεί κρίσιμος χρόνος για τη διάσωση του ιστορικού κτιρίου.


Ακολουθεί το κείμενο της επιστολήςΠΡΟΣ: - κ. Μήτρου


       Πρόεδρο Λιμενικής Επιτροπής Λιμενικού Ταμείου Αιδηψού


    - Μέλη Λιμενικής Επιτροπής Λιμενικού Ταμείου Αιδηψού
Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2010

Θέμα: Το ιστορικό «Κύμα» - επείγουσα ανάγκη για την άμεση ανακατασκευή του και επίσπευση των διαδικασιών
Αγαπητέ κ. Μήτρου,

Το ιστορικό «Κύμα» έχει αποτελέσει ενδεικτική περίπτωση της αναποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης και σήμερα έχει φτάσει πολύ κοντά στην κατάρρευσή του.

Έχοντας δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον μου για το θέμα στο παρελθόν και δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα, επανέρχομαι προς το Λιμενικό Ταμείο για την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου για τη διατήρησή του κτίσματος.

Το ζήτημα είναι τυπικό και διαδικαστικό. Σκοπεύετε ως διοίκηση να κινηθείτε άμεσα και να λάβετε τις απαραίτητες αποφάσεις για την έναρξη του έργου αποκατάστασης; Ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας είναι πλέον υπεύθυνος για τις πράξεις του στην περίπτωση που το ιστορικό Κύμα» Αιδηψού καταρρεύσει.

Αναμένοντας τις ενέργειές σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …