Συνέχεια στο θέμα της διάσωσης του «Κύματος» Αιδηψού δίνει ο Συμεών Κεδίκογλου με επιστολή του στο Λιμενικό Ταμείο
«Ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας είναι πλέον υπεύθυνος για τις πράξεις του στην περίπτωση που το ιστορικό «Κύμα» Αιδηψού καταρρεύσει» αναφέρει ο βουλευτής, ο οποίος έχει επανειλημμένα στο παρελθόν ενεργήσει προκειμένου να ληφθεί άμεση δράση για τη διάσωση του ιστορικού κτίσματος.

Με πιέσεις του προς το Υπουργείο Οικονομικών επήλθε μέσα στο 2010 η επίλυση του γνωστού ιδιοκτησιακού ζητήματος που ανέκυψε το 2007 και επιβάρυνε  το έργο με δραματική για τη διατήρησή του καθυστέρηση.Στη συνέχεια δημοπρατήθηκε η μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες της νομαρχίας και κατατέθηκε στην πολεοδομία Ιστιαίας, η οποία εξέδωσε την πολεοδομική άδεια για τη δημοπράτηση της κατασκευής του. Κατόπιν, το Λιμενικό Ταμείο ενήργησε από την πλευρά του, προέβη στο σχετικό ψήφισμα και δέσμευσε το ποσό που απαιτείτο. Σήμερα η Νομαρχία ζητάει εκ νέου την απόφαση του Λιμενικού Ταμείου ότι συμφωνεί με τον τρόπο δημοπράτησης του έργου.

Ο βουλευτής έστειλε την ακόλουθη επιστολή, ενόψει και της επικείμενης συνέλευσης του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου προκειμένου να ενεργήσουν άμεσα και να μην χαθεί κρίσιμος χρόνος για τη διάσωση του ιστορικού κτιρίου.


Ακολουθεί το κείμενο της επιστολήςΠΡΟΣ: - κ. Μήτρου


       Πρόεδρο Λιμενικής Επιτροπής Λιμενικού Ταμείου Αιδηψού


    - Μέλη Λιμενικής Επιτροπής Λιμενικού Ταμείου Αιδηψού
Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2010

Θέμα: Το ιστορικό «Κύμα» - επείγουσα ανάγκη για την άμεση ανακατασκευή του και επίσπευση των διαδικασιών
Αγαπητέ κ. Μήτρου,

Το ιστορικό «Κύμα» έχει αποτελέσει ενδεικτική περίπτωση της αναποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης και σήμερα έχει φτάσει πολύ κοντά στην κατάρρευσή του.

Έχοντας δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον μου για το θέμα στο παρελθόν και δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα, επανέρχομαι προς το Λιμενικό Ταμείο για την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου για τη διατήρησή του κτίσματος.

Το ζήτημα είναι τυπικό και διαδικαστικό. Σκοπεύετε ως διοίκηση να κινηθείτε άμεσα και να λάβετε τις απαραίτητες αποφάσεις για την έναρξη του έργου αποκατάστασης; Ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας είναι πλέον υπεύθυνος για τις πράξεις του στην περίπτωση που το ιστορικό Κύμα» Αιδηψού καταρρεύσει.

Αναμένοντας τις ενέργειές σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ – ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Σχόλια