Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συμεών Κεδίκογλου: «Συνεχής πίεση η μόνη οδός για το Νοσοκομείο Χαλκίδας»

Στην εμπλοκή του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, ο Συμεών Κεδίκογλου απαντάει με συνεχή πίεση προς όλα τα συναρμόδια υπουργεία.


Στην από κοινού συνάντηση των ηγεσιών των εμπλεκόμενων υπουργείων την προηγούμενη Δευτέρα, κατόπιν και της προτροπής-αιτήματος που είχε απευθύνει από το βήμα της Βουλής στην

ομιλία του για τον προϋπολογισμό, όπου καλούσε τα συναρμόδια υπουργεία να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού κ. Κουσελά στον κ. Κεδίκογλου, προσανατολίζεται στην παράταση της παραχώρησης της έκτασης μέχρι το 2017, ενώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας από την πλευρά του διατηρεί το δικαίωμα που έχει να ζητά την πληρωμή του οικοπέδου από το Υπουργείο Οικονομικών.


Εκτός από το αίτημα που είχε απευθύνει για την από κοινού σύσκεψη, ο βουλευτής είχε καταθέσει το μήνα Δεκέμβριο ερωτήσεις προς τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών για την έγκριση των δόμησης και τη διασφάλιση του ακινήτου αντίστοιχα, διαδικασίες που απαιτούνται για να μπορέσει να προχωρήσει το νοσοκομείο Χαλκίδας.


Το ΥΠΕΚΑ ενημερώνει δια της Διεύθυνσης Οικοδομικών & Κτιριακών Κανονισμών (ΔΟΚΚ)ΥΠΕΚΑ, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, ότι προκειμένου να προωθηθεί η ΚΥΑ έγκρισης των όρων δόμησης του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, έχουν ζητηθεί συμπληρωματικά στοιχεία από τη ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. και αναμένονται. Μεταξύ αυτών είναι και η επικαιροποίηση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (αρ. πρωτ.12523/16-11-2004), η οποία εκδίδεται από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας.


Σε επόμενη επικοινωνία του βουλευτή με τη ΔΕΠΑΝΟΜ, πληροφορήθηκε ότι έχει συγκεντρώσει από την πλευρά της τα απαιτούμενα στοιχεία και αναμένει πλέον


Α. την έγκριση περιβαλλοντικών όρων από τη Νομαρχία και


Β. το παραχωρητήριο της έκτασης, για το οποίο αναμένονται οι σχετικές εξελίξεις από το υπουργείο Οικονομικών, όπως προκύπτει και από τη σύσκεψη της Δευτέρας.


Ο κ. Κεδίκογλου, είναι μεν ικανοποιημένος ως προς την ανταπόκριση του αιτήματός του να δουν το θέμα όλα τα συναρμόδια υπουργεία σε κοινή σύσκεψη,  επειδή όμως ως τώρα έχουμε δει πολλά επεισόδια στο «σίριαλ», θα ησυχάσει μόνο αν δει το έργο να ξεκινά και θα εξακολουθήσει ως τότε να ασκεί πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυο από τα οδικά εγκλήματα της Βόρειας Εύβοιας.

του Πάνου Β.

Με αφορμή και το σημερινό ατύχημα στη διασταύρωση Κουρκουλών-Δάφνης με την "Εθνική" Αιδηψού Χαλκίδας, ας υπενθυμίσουμε στη νέα δημοτική αρχή τα δυο μεγάλα οδικά εγκλήματα της περιοχής.
Η είσοδος στη Λίμνη όπως ερχόμαστε από Χαλκίδα στη περιοχή του Αρχάγγελου γίνεται παράνομα από παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής και με "εξαφάνιση" της αντίστοιχης πινακίδας εδώ και χρόνια.Η δε είσοδος από την αντίθετη κατεύθυνση είναι τσιμενταρισμένη για κάποιους λόγους που μόνο οι μηχανικοί που σχεδίασαν τον "κόμβο" ξέρουν.
Το να στρίψεις από εκεί για τη Λίμνη πάλι πρέπει ή να είσαι  εκπαιδευμένος ντόπιος ή να έχεις μαντικές ικανότητες ακόμα και με χρήση του τζιπιες.

Η Ιστορία του γιατί και του πως έγινε αυτό είναι πολύ λυπητερή, αλλά πρέπει να τη ξεπεράσουμε και να κάνουμε μια ασφαλή δευτερεύουσα είσοδο στη πόλη αντικαθιστώντας αυτή τη λαιμητόμο.
Το αν καταργηθεί είναι αδιανόητο γιατί ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι μοναδική διέξοδος τόσο για το κυκλοφο…

Να κλείσουμε τα σύνορα της Λίμνης...

του Πάνου Β. Ο Ιός έφτασε δίπλα μας.Με ένα ταξίδι στον Πανάγιο τάφο ο βορειοευβοιώτης από τον Άγιο, άλλα είχε στο μυαλό του κι άλλα κατάφερε.Αντί για το υιό του θεού έφερε τον κορωναϊό ,ανεπιθύμητο μετανάστη και αόρατο εχθρό.
Ήδη Ιστιαία και Αιδηψός άρχισαν να δοκιμάζονται σε πολλά επίπεδα.
Στη Λίμνη η επόμενη μέρα είναι δίπλα μας.Πολύ κοντύτερα από τη μακρινή Κίνα.
Τι να κάνουμε λοιπόν;
Το οδικό μας δίκτυο μας επιτρέπει με ένα οδόφραγμα στο νεκροταφείο,ένα στον Αρχάγγελο και ένα στο Χριστό να φράξουμε όλες τις διόδους προς το χωριό μας.Κανείς δεν μπαίνει,κανείς δεν βγαίνει.Κανείς δεν αρρωσταίνει από τον ιό.
Γιατί αν αρρωστήσει από κάτι άλλο τη πατήσαμε.
Με αγωνία και παρέα τη τιβί θα περιμένουμε 1-2 μήνες ή 1-2 χρόνια τη λήξη του συναγερμού.Θα τραφούμε με ψάρια ευβοϊκού ,χόρτα του βουνού και κατσικάκια από τα μαντριά.Δεν έχουμε μείνει και τόσοι για να μη μας φτάνουν.
Με τους συγγενείς που θα αρρωσταίνουν στον υπόλοιπο κόσμο θα επικοινωνούμε μέσω βάιμπερ που θα είναι απόλυτα ασφαλές γ…

200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ

INMEMORIAM 200 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ


του Πάμπου Χατζηλαμπή Κρίμα, χίλιες φορές κρίμα που ο χαμός ενός παλικαριού ξαναφέρνει το πρόβλημα των υποδομών και των προτεραιοτήτων της Βόρειας Εύβοιας...
Αλλά ο θάνατος του Άγγελου είμαι σίγουρος πως σπιρουνίζει τη σκέψη όλων όσων προβληματίζονται και επιζητούν το γενικό καλό. Δεν είναι, δεν μπορεί να είναι και να μείνει ως μια παράπλευρη απώλεια της εγκατάλειψης που σοβεί και ταλανίζει τη Βόρεια Εύβοια.
Πάνω και πριν απ' όλα καθιστά απαραίτητο το χαρακτηρισμό ως επείγουσας της ανάγκης ενός περιφερειακού Νοσοκομείου ή/και ενός Κέντρου Υγείας καλά οργανωμένου, εξοπλισμένου και στελεχωμένου.
Αν μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό στις υποδομές ολόκληρης της περιοχής…
Ας αρχίσει από τα θέματα υγείας η επανεκκίνηση της ανάπτυξης που όλοι θέλουμε. Οι δρόμοι, οι σήραγγες, τα Ferry, και τα ραπανάκια για την όρεξη ως αναγκαίες υποδομές μπορούν να περιμένουν και θα …