Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Μαρκόπουλος:θα παρακολουθεί το έργο μήνα προς μήνα
Επανήλθε ο Κώστας Μαρκόπουλος με νέα επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή, κατηγορώντας την κυβέρνηση για απόκρυψη της απένταξης του νέου νοσοκομείου Χαλκίδας από το ΕΣΠΑ και για παραπλάνηση.


Απαίτησε από τον Υπουργό, απόλυτη δέσμευση για την υλοποίηση του έργου και παράλληλα κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι είναι αδιανόητο για μια Γενική Γραμματέα Περιφέρειας (κα Διαμαντοπούλου) να απεντάσσει ένα έργο χωρίς να ενημερώσει το αρμόδιο

Υπουργείο. Ζήτησε από τον Υπουργό, να ανανεώσει τους περιβαλλοντικούς όρους, να γίνει το ξεχωριστό υποέργο της αρχαιολογίας και να προσκομιστεί η οικοδομική άδεια του νοσοκομείου. 


Στην απάντησή του, ο Υφυπουργός Υγείας κος Τιμοσίδης, αναγνώρισε τη χαρακτηριστική καθυστέρηση του έργου. Μίλησε για προσωρινή απόρριψή του για τυπικούς λόγους και ξεκαθάρισε ότι μετά την ερώτηση του Βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλου έγιναν τα εξής:


Στις 28/12/10, κατατέθηκε εκ νέου μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την ΔΕΠΑΝΟΜ στη διεύθυνση Χ.Ο.Π. της Εύβοιας. Στη συνέχεια, προκλήθηκε σύσκεψη μεταξύ των Υπουργείων Υγείας, Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας και συμφωνήθηκαν οι ενέργειες για τη μεταβίβαση του οικοπέδου από το Υπουργείο Οικονομίας στο Υπουργείο Υγείας.


Ο Βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος δήλωσε στον Υπουργό ότι θα παρακολουθεί το έργο μήνα προς μήνα μέχρι την τελική υλοποίησή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προσέξτε τι γράφετε για να δημοσιευθεί.